Acorn downloaden

Wat is het tegenwoordig makkelijk om een foto te bewerken. Tientallen apps bieden een concept: filtertje kiezen, selecteren en klaar! Wil jij je foto's iets specifieker bewerken? Dan is Acorn de perfecte foto-editor voor Mac. Niet zo uitgebreid als Adobe Photoshop, maar nog steeds met ontelbare opties. Het is een prima alternatief als je liever niet zo veel geld uitgeeft aan dit soort software. Download nu de gratis trial voor Mac!

Acorn voor Mac

Acorn voor Mac is een krachtig fotoberkingsprogramma voor Mac. In principe kun je er alles mee, wat je met Adobe Photoshop ook kunt. Maar dan voor een wat gunstiger prijs. Enige nadeel: Acorn heeft niet zo iets als Creative Cloud, waarmee je in één account in verschillende programma's aan een project of foto kunt werken.

Er zijn nogal wat hoogtepunten aan Acorn op te noemen. De 6 belangrijkste zijn echter toch wel:
  • Plaats tekst met één handige functie in een cirkel, bv. voor het maken van logo's
  • Krachtig en compleet foto's bewerken, zonder verlies van kwaliteit
  • Laat tekst langs een uitgestippeld pad lopen
  • kant-en-klare foto-effecten toevoegen
  • Verschillende vector-opties en -functies

Verder zijn alle functies die je in een fotobewerkingsprogramma mag verwachten, aanwezig. Je kunt er simpel foto's mee bijsnijden, roteren of vrijstaand maken. Maar het is ook mogelijk om op laag-niveau kleuren en instellingen aan te passen, je vindt er een krachtige tekst-bewerker, kunt je werk opslaan in populaire en minder bekende bestandsformaten of meerdere foto's tegelijk bewerken. 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Movavi Photo Editor.