Instagram downloaden

Instagam is de superpopulaire foto- en social media app ineen. Het idee erachter is dat foto's meer zeggen dan tekst. Dat lijken meer mensen te vinden, want er zijn al meer dan een half miljard gebruikers geregistreerd!

Hoe begin je?

Als je de app hebt gedownload, moet je je eerst aanmelden. Dat kan via een nieuwe inschrijving, of via je Facebook-account. Die laatste heeft als voordeel dat je meteen kunt zien welke vrienden ook Instagram hebben. Zo kun je meteen al een paar mensen volgen.

Hoe werkt het?

Op Instagram post je foto's van momenten uit je leven. Je kunt een foto schieten via de app, maar ook een plaatje uploaden vanuit je galerij. Vervolgens biedt Instragram je filters en effecten aan om over de foto heen te zetten. Zo kun je alles een beetje verfraaien. Om goed gevonden te worden, is het noodzakelijk dat je de foto een goede beschrijving meegeeft. Dat betekent ook dat je de juiste hashtags moet gebruiken. Gebruikers zoeken namelijk naar posts of personen die dezelfde interesses delen als zij, bijvoorbeeld via #fitness. Als jij jouw sportfoto ook die tag meegeeft, komt deze in de zoekresultaten naar boven.

Wat is het verschil met bijvoorbeeld Facebook?

Bij Instagram ga je op zoek naar de allermooiste foto die je tijdens een feestje hebt genomen. Of je wandelt in het bos, komt de perfecte compositie en lichtinval tegen en post deze op je tijdlijn. Veel gebruikers posten ook alleen over hun interesses, bijvoorbeeld blogs en bekende sites. Op andere social media is tekst en verhaal veel belangrijker, bij Instagram draait het vooral om de foto.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeeldingen & Fotografie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is IDPhotostudio.