Flashback Express downloaden

Wil je direct bewegend beeld vanaf je scherm opnemen? Dan is het opensource programma OBS Studio onze eerste keuze. Maar Flashback Express komt daar heel dicht achteraan! Ondanks dat deze download een gratis versie van een betaald programma betreft, heeft FlashBack Express heel veel te bieden. Zo heb je geen last van lelijke watermerken, hoef je geen rekening te houden met tijdslimieten en zit het boordevol opties die je normaal alleen bij betaalde software vindt.

En een groot voordeel op OBS Studio: de interface is een stuk minder indrukwekkend. Dus als je nog nooit een schermrecorder hebt gebruikt, is De interface is minder intimiderend dan OBS Studio. Dus als je nog nooit eerder een schermrecorder hebt gebruikt, is Flashback Express een uitstekende keuze.

Opname mogelijkheden

Je kan opnemen vanaf een volledig scherm, een venster, een geselecteerd gebied of een webcam. Ben je klaar? Dan opent de opname zich meteen in eenvoudige editor, waar je het materiaal kunt bijsnijden en bewerken. En daarna even een keuze maken: meteen exporteren naar YouTube of FTP-server? Of sla je de video meteen op op je computer?

Geavanceerde opties

Bovenstaande is eigenlijk redelijk standaard voor een gratis schermrecorder. Flashback Express is juist zo goed door alle extra mogelijkheden. Zoals:

  • Wachtwoorden die worden ingevoerd, automatisch verduisteren
  • De bureaubladachtergrond op de video vervangen door iets normalers
  • Muiscursor verbergen
  • Speciale game modus
  • Lengte van de opname van tevoren instellen
  • Geen watermerken
  • Zoveel opnemen als je wilt

Wil je je video’s opslaan in een ander formaat dan WMV? Dan heb je de betaalde versie van Flashback Express nodig. Maar dit is eigenlijk het enige minpuntje van de gratis versie!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Opnemen Audio en Video.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Open Broadcaster Software (OBS Studio).