Fraps downloaden

Fraps is een handig programmaatje voor Windows en wordt vooral veel gebruikt met games met DirectX of OpenGL grafische technologie.

Je kunt Fraps eigenlijk in 3 categorieën onderverdelen:

Benchmarking software:

Fraps kan laten zien en berekenen hoeveel frames per seconde (FPS) je beeldscherm verwerkt. Verder kun je nog aangepaste benchmarks uitvoeren en de framesnelheid tussen twee willekeurige punten meten. De uitkomsten van deze berekeningen en onderzoeken kun je opslaan en gebruiken voor vergelijkingen en statusupdates.

Screen Capture Software:

De standaard functie van Windows om een screenshot te make is nogal omslachtig. Je moet namelijk het beeld eerst plakken in Paint en daarna kun je het pas opslaan. Te veel handelingen voor zo’n simpel klusje. Fraps zet je opnamen gewoon met op de harde schijf en bestandsnamen worden gemaakt aan de hand van datum en tijd. Screenshots kunnen worden opgeslagen in:

  • TGA
  • JPG
  • BMP
  • PNG
Realtime Video Capture Software:

Wil je graag een opname maken van de game die je aan het spelen bent? Of wil je een software tutorial maken? Dan heb je video capture software nodig! Met Fraps was het opnemen van  activiteit op je beeldscherm nog nooit zo makkelijk. Het programma kan audio en video tot 7680x4800 vastleggen met snelheden van 1 tot 120 frames per seconde! 

En Fraps legt niet alleen beeld vast, je hebt ook de mogelijkheid om de audio op te nemen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Opnemen Audio en Video.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is TinyTake.