BitTorrent downloaden

BitTorrent is de bekendste torrent client waarmee je gratis muziek, films en series kunt downloaden.

Gratis muziek, films en series downloaden met BitTorrent

Met deze uitgebreide software is het mogelijk om torrents te downloaden, zodat jij zonder problemen gratis naar de leukste films, series en muziek kunt kijken en luisteren. Bittorrent is marktleider op het gebied van peer-to-peer software en dat is niet voor niets. Je kunt met deze client zorgeloos en gemakkelijk jouw favoriete films, muziek en andere content downloaden.

Waarom de BitTorrent client downloaden?
  • Uitgebreide torrent zoekmachine
  • Duidelijke informatie over downloadsnelheid, peers, seeds en trackers
  • Torrentbestanden uploaden
  • Geschikt voor Windows, Mac en Android
  • Nederlandstalig
Downloaden via BitTorrent: zo werkt het 

Ook al ben je een beginner als het om torrents gaat, de Bittorrent client is door het overzichtelijke hoofdmenu eenvoudig in gebruik. Alle functies en mogelijkheden wijzen zichzelf in de heldere interface. Is dit programma het toch niet helemaal voor jou? Er bestaan nog vele andere BitTorrent clients zoals uTorrent en BitLord.

BitTorrent is een systeem dat het mogelijk maakt om grote bestanden te downloaden via het Bittorrent netwerk. Dit netwerk bestaat uit de personen die gebruik maken van een BitTorrent client waarmee ze gratis muziek en films downloaden. Als jij een download start, wordt er van al die verschillende computers een klein stukje van een bestand gedownload. Als de download klaar is, vormen al die stukjes uiteindelijk samen één film of MP3. 

Bovenstaand proces wordt ook wel P2P downloaden genoemd. P2P staat voor 'peer to peer', wat in het Nederlands weer 'gelijke naar gelijke' betekent. Het houdt eigenlijk in dat al die aangesloten computers in het BitTorrent netwerk samenwerken, waardoor een centrale server niet nodig is. Er is echter wel een centraal punt nodig dat de downloads coördineert, de zogenaamde 'tracker' In dit geval is dat de BitTorrent client.

Torrents downloaden op afstand

Kom je net terug van een lange reis en kijk je al uit naar een relaxed avondje op de bank? Dan kun je in de auto of trein alvast een download voor je favoriete film aanzetten. Met de gratis app BitTorrent Remote kun je vanaf je Android-telefoon downloads starten en beheren op je pc.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: BitTorrent Clients.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is qBittorrent.