Tixati downloaden

Tixati is een snelle en uitgebreide BitTorrent client met ondersteuning voor dht, magnet-links en rss-feeds.

Het mooiste van Tixati: het is volledig vrij van adware en spyware (naar eigen zeggen). Je kunt dus rustig je favoriete serie of boek downloaden, je zult er geen nare gevolgen aan ondervinden. Het programma installeert zonder allerlei irritante extra’s en je kunt het ook weer in een handomdraai verwijderen. 

Wat is Tixati precies?

Tixati is een peer-to-peer filesharing programma, dat werkt via het populaire BitTorrent protocol. Door dit protocol is het mogelijk om zeer grote bestanden te downloaden. De download wordt namelijk verspreid van verschillende computers gehaald, in plaats van een centrale server.

Hoe werkt het?

Als Tixati eenmaal is geïnstalleerd, is het starten van een download zeer makkelijk. Begin met het zoeken naar een .torrent bestand via je browser. .Torrent bestanden zijn ontzettend klein en bevatten data en informatie van een veel groter bestand, dat van verschillende computers (peers) wordt geplukt. Je kunt deze bestanden via Google, maar ook via een van de honderden speciale Torrent sites.

Heb je een download gevonden en deze van het web gedownload? Open dit bestand dan in Tixati, via de ‘Add’ knop. Tixati gaat nu aan de slag en zorgt ervoor dat het bestand dat jij wilt hebben, in zijn geheel op je computer komt te staan.

Waarom Tixati?
  • Gedetailleerde informatie over peers en bestanden
  • Ondersteuning van magnetlinks: geen aparte .torrent-bestanden meer downloaden
  • Verbinding met peers is versleuteld voor extra beveiliging
  • Geen spyware of adware
  • Supersnel: er wordt altijd naar de beste verdeling van peers gezocht 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: BitTorrent Clients.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WeTransfer.