Gratis televisie kijken zonder abonnement of TV

Behalve het televisiescherm, vind je in Nederlandse huishoudens tegenwoordig een stuk meer schermen. Computers, laptops, tablets, smartphones; overal kun je wel een video op afspelen. En dat betekent dus ook dat je er tv op zou moeten kunnen kijken.

Steeds meer mensen zeggen hun televisie-abonnement op. En ze hebben eigenlijk ook groot gelijk. Het is een oud medium dat enkel gebruik maakt van het ‘push’ principe, het duwt tv-programma's jouw huiskamer in. Je moet maar tevreden zijn met wat er op dat moment wordt uitgezonden. Maar waarom zou je eigenlijk? Je tijd is kostbaar en als je eindelijk op de bank ploft na een lange dag werken, wil je iets kijken wat jou aanstaat. Geen wonder dat Netflix zo groot is geworden.

Maar er zijn meerdere manieren om gratis tv te kunnen kijken. Ben jij ook aan het overwegen om je televisie abonnement op te zeggen, maar durf je het nog niet helemaal aan? Wij zetten voor jou alle manieren op een rijtje om toch tv te kunnen blijven kijken. Maar dan wel wanneer het jou uitkomt en (bijna helemaal0 gratis!

Netflix

Hierop staan honderden films, serie’s en televisieprogramma’s. Je kunt er geen ‘Expeditie Robinson’ op kijken, maar wel programma’s als ‘Top Gear’ en ‘Grand Designs’. Shows die ook op tv een echte hit waren. En wat dacht je van topseries als ‘House of Cards’ en ‘The Crown’? Als je het kan stellen zonder praatprogramma’s of actuele talentenshows, dan heb je qua aanbod genoeg aan Netflix. Wil je ook RTL Late Night of Talenten zonder Centen zien? Dan kun je beter even doorlezen.

Sopcast

SopCast is een makkelijke en gratis manier om gratis voetbal te kijken. Onder andere sportwedstrijden uit alle grote competities zoals de Eredivisie, Premier League en de Bundesliga kun je live kijken! 

Het programma handelt volgens het P2P principe: alles wat jij kijkt, wordt op zijn beurt ook weer uitgezonden naar andere gebruikers en kijkers. Zo help je eigenlijk een grote server in stand te houden en kunnen veel mensen tegelijk van Sopcast gebruik maken. Dat hoeft overigens niet alleen voetbal te zijn, maar ook andere live-uitzendingen zijn in Sopcast te vinden. En het Amerikaanse NASA bijvoorbeeld heeft een kanaal op Sopcast waarop ze 24/7 op uitzenden.

RTL XL

Heb je een programma of uitzending gemist op één van de zenders van RTL? Geen nood. Op je Android smartphone of tablet, iPad en iPhone kun je veel series terugkijken. Hiervoor heb je alleen de app RTL XL nodig. Deze is op Downloaden.nl geheel gratis te downloaden! Wil je net wat meer shows terug kunnen kijken, ook vlak na de echte uitzending? Dan kun je voor een klein bedrag per maand een abonnement nemen.