Ashampoo Burning Studio downloaden

Ashampoo Burning Studio 2018 is veilige en veelzijdige software voor het branden van schijven.

Branden

De basis van deze software is de krachtige engine voor het branden van schijven. Hierdoor kun je alle soorten bestanden op alle gangbare schijftypen te branden. Denk hierbij aan documenten, films, muziek en back-ups. Ook schijven met een hoge opslag capaciteit (BDXL) en de zeer veilige M-discs worden ondersteund.

De ingebouwde 'disc spanning' functie maakt het mogelijk om grote verzamelingen gegevens (denk aan foto's, documenten of nummers) op één schijf op te slaan, ook al overschrijd je hiermee de maximale opslagcapaciteit. Data worden namelijk automatisch gecomprimeerd en dichter naast elkaar opgeslagen, waardoor er meer op een schijf past.

Rippen

Je kunt het brand proces ook omdraaien met de Ashampoo Burning Studio, door het zogenaamde 'rippen'. Je zet dan data van een schijf juist op je computer. Dit is een handige optie voor hetdigtaliseren van je film- of muziekcollectie. Je kunt al die DVD hoesjes die ruimte in je kast innemen fijn naar zolder verplaatsen en een film voortaan gewoon via je computer starten.

Is het rip proces klaar? Dan kun je via de interface van de software de data die zijn overgezet meteen hernoemen en in de juiste mappen plaatsen. Staat er ook artwork (albumhoesjes bijvoorbeeld) op de DVD of CD? Het programma beschikt over een handige previewer. Hier kun je de content die op een schijf staat alvast bekijken en zo afzonderlijk content selecteren die je op je computer wilt zetten.

Back-ups maken

Een back-up maken kan op verschillende manieren. Zo kun je alle data op een externe server opslaan, of deze op een schijfje branden. In de software zit een functie ingebouwd waarmee je binnen 1 klik een back-up van externe apparaten (telefoons, tablet, USB-sticks) maakt door alle data op een schijf te zetten.

Belangrijke kenmerken en functies van Ashampoo Burning Studio:
  • Compleet vernieuwd
  • Verbeterde gebruikershandleiding
  • Geoptimaliseerd voor Windows 10
  • Maak audio CD's en MP3/WMA-schijven
  • Back-up van gegevens naar een of meer cd's, dvd's of Blu-ray-schijven
  • Permanente archivering met M-DISC-technologie
  • Kopieer CD-, DVD- en Blu-ray-schijven

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Branden en Rippen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is DVD Decrypter.