IZArc downloaden

Voor wie tegen problemen aanloopt bij het openen van ZIP-, RAR- of andere bestanden met een onbekende extensie is er nu het gratis te downloaden IZArc. Met dit programma kun je moeiteloos verschillende formaten uitpakken, waaronder 7-ZIP, ACE, ARJ, CAB, JAR, LHA, PK3, RAR, RPM, TAR, TZ en ZIP.

Het dankzij een duidelijke interface makkelijk te gebruiken programma is beschikbaar voor Windows en iOS. Het is een waardige vervanger van het programma WinZip, waar je wel voor moet betalen.

 IZArc voor Windows

Het unzip-programma integreert in Windows Verkenner, waardoor je moeiteloos bestanden kunt in- en uitpakken. Maar het programma biedt meer:

  • Encryptie, reparatie en het testen van archieven op fouten;
  • CD images converteren van BIN, NRG MDF en PDI naar ISO.

 De iOS-versie

Ook voor iOS biedt IZArc een aantal prettige mogelijkheden. Zo kun je op je iPhone of iPad ZIP-, RAR- en 7-ZIP-acrhieven openen, ook wanneer deze beveiligd zijn met een wachtwoord. In onder andere Mail, Safari en SkyDrive kun je deze ZIP-bestanden ook openen en vervolgens eenvoudig doorsturen per mail of gebruiken in andere apps.

 Voor Microsoft Office en iWork biedt het programma preview-mogelijkheden voor documenten, afbeeldingen en audio- en videobestanden.

 Let op: controleer voor het downloaden of er een oudere versie van IZArc op het apparaat geïnstalleerd staat. Mocht dit zo zijn, dan wordt aangeraden om deze versie te verwijderen voordat je onderstaande versie downloadt. 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Rar en Zip (Compressie - Unzip).

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is 7-Zip.