Fre:ac downloaden

Fre:ac is een gratis audio converter en CD ripper die verschillende populaire bestandsindelingen en codecs ondersteunt. Op het moment kan het programma MP3, MP4/M4A, WMA, Ogg Vorbis, FLAC, AAC, WAV en Bonk indelingen converteren.

Rippen

Rippen betekent niets meer dan dat je de audiobestanden van een CD naar je computer kopiërt. Hiervoor heb je een speciaal programma nodig, zoals fre:ac. Toen CD's nog veelvuldig in gebruik waren, was rippen heel populair. Het is namelijk een makkelijke en snelle manier om muziek op een harde schijf op te slaan, zodat je deze daarna op je MP3-speler of een ander apparaatkunt zetten. Tegenwoordig wordt een ripper (zoals de software ook wel genoemd wordt) vooral gebruikt om fysieke muziekbibliotheken te digitaliseren. 

Met fre:ac is het zeer eenvoudig om je oude CD collectie te rippen en om te zetten naar MP3 of WMA bestanden. Door CD's ook op je computer op te slaan, kun je overal naar je favoriete muziek luisteren. Dit wordt nog makkelijk door het gebruik van een mediaserver, zoals Emby of Kodi.

Waarom fre:ac downloaden?

Een van de grootste voordelen van rippen met fre:ac? Het programma hangt de juiste metadata aan de geripte audiobestanden. Doordat de nummers meteen de standaard tags meekrijgen, wordt het een stuk makkelijk om je muziekbibliotheek te ordenen.

Daarnaast kun je audiobestanden converteren die niet door jouw favoriete mediaspeler afgespeeld kunnen worden. Je kunt zelfs hele muziekbibliotheken ineens converteren!

Functies
  • Converteren van audio
  • CD's rippen
  • Draagbare software: installatiebestand op USB-stick te zetten
  • Geoptimaliseerde decoders voor supersnel converteren
  • Compleet gratis

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Converteren.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Tipard iPhone Ringtone Maker .