My Video Converter Free downloaden

My Video Converter is een lichtgewicht programma voor Mac, dat is ontworpen om elk videobestand naar een ander formaat (AVI, MP4, MPEG, etc.) te converteren. Zo hoef je nooit meer op zoek naar een nieuwe codec, als jouw vertrouwde mediaspeler een bestand niet af wilt spelen. Je converteert de video in kwestie gewoon naar een gangbaar videoformaat (bijvoorbeeld MP4) en je kunt kijken! Dit is vooral handig voor het afspelen van video's op draagbare apparaten zoals tablets, gameconsoles, slimme televisies en smartphones; deze ondersteunen vaak maar een aantal populaire videoformaten.

Converteren met My Video Converter Free:

Converteren is niets anders dan het omzetten van gegevens, zodat ze geschikt worden gemaakt voor een bepaalde toepassing. Het is bijvoorbeeld handig om een Open Office Document (.ods) naar een Word document (.doc) om te zetten, zodat lay-out en opmaak behouden blijven. Met video en audio komt dit nog vaker voor, omdat niet alle mediaspelers dezelfde type bestanden ondersteunen. Gelukkig kan dit met My Video Converter Free redelijk eenvoudig. Dit zal echter wel wat langer duren als bij een document, omdat video en audio nu eenmaal een stuk groter in omvang zijn.

Je kunt met My Video Converter Free o.a. converteren naar: VCD, SVCD, MPEG, MP3, AVI, WMV en MP4. Dit is slechts een kleine greep uit de formaten die in My Video Converter Free beschikbaar zijn.

Comprimeren (kleiner maken) met My Video Converter Free:

Heb je een video gedownload die nogal groot is wat betreft GB's, maar die je wel op je telefoon of tablet wilt bekijken? Met de My Video Converter kun je een grote videobestanden in een handomdraai comprimeren. Zo kun jij het bestand zonder moeite overzetten naar een draagbaar apparaat en overal van je favoriete films en series genieten. 

Video's samenvoegen of splitsen metMy Video Converter Free:

Het is niet mogelijk om uitgebreid video's te bewerken, maar er is wel een functie waarmee je video's kunt knippen en samenvoegen. Deze optie is afwezig in andere converteerprogramma's, waardoor MyVideoConverter een duidelijk voordeel heeft!

Andere belangrijke functies en kenmerken:
  • Ondersteuning voor video en audio
  • Batch modus: meerdere bestanden tegelijk comprimeren/converteren
  • Drag and drop
  • Minimaal CPU verbruik
  • Automatisch afsluiten instellen
  • Meteen naar iTunes verzenden na comprimeren/converteren

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Converteren.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is M4V Converter Plus.