MyVideoConverter Free downloaden

My Video Converter is een lichtgewicht programma dat is ontworpen om elk videobestand naar een ander formaat (AVI, MP4, MPEG, etc.) te converteren. Zo hoef je nooit meer een nieuwe codec te zoeken als jouw vertrouwde mediaspeler een bestand niet af wilt spelen. Je converteert de video in kwestie gewoon naar een gangbaar videoformaat (bijvoorbeeld MP4) en je kunt kijken! Dit is vooral handig voor het afspelen van video's op draagbare apparaten zoals tablets, gameconsoles, slimme televisies en smartphones.

Comprimeren (kleiner maken)

Met de My Video Converter kun je een groot bestand comprimeren tot een kleiner bestand, zodat dit sneller en makkelijker te verzenden of te verplaatsen is. MyVideoConverter Free is hierdoor ideaal voor het converteren van gedownloade video's die je op je computer af wilt spelen. 

Enkele voorbeelden van formaten die het programma om kan zetten:
  • VCD en SVCD
  • MPEG
  • MP3
  • AVI
  • WMV
  • MP4

Dit is slechts een kleine greep uit de formaten die in MyVideoConverter beschikbaar zijn.

Video's samenvoegen of splitsen

Het is niet mogelijk om uitgebreid video's te bewerken, maar er is wel een functie waarmee je video's kunt knippen en samenvoegen. Sterker nog, deze functie heeft niet eens een eigen 'editor' nodig, waardoor je zeer snel met het klusje klaar bent. Deze optie is afwezig in andere converteerprogramma's, waardoor MyVideoConverter een duidelijk voordeel heeft.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Converteren.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is M4V Converter Plus.