Foodie downloaden

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken als je ergens gaat eten: een foto nemen van wat je op tafel krijgt. Instagram, Facebook en Twitter stromen over van de 'food' foto's, die niet altijd even smakelijk zijn. Daar is nu een oplossing voor!

De app 'Foodie' is speciaal ontwikkeld voor mensen die graag willen laten zien wat ze eten, maar daar geen speciale camera voor hebben. Zodra er een bord in beeld verschijnt, helpt Foodie je om dit zo mooi mogelijk op de gevoelige plaat vast te leggen. Je kunt daarna je foto via de app snel delen via je favoriete social media.

Verschillende functies:
Waterpas

Als je je gerecht wilt fotograferen, doe je dat meestal van bovenaf. Via de gele balk onderin je scherm kun je zien of je de camera recht of scheef houdt. Pas als er ‘Top’ op de afdrukknop verschijnt, weet je zeker dat het bord met eten precies centraal staat. Je kunt het zien als een ingebouwde waterpas, zodat je foto’s nooit scheef genomen worden.

Filters

Er zijn 26 filters om je 'food foto's' te bewerken tot het meest aantrekkelijke beeld. Door de verschillende icoontjes zie je snel welk filter voor welk soort eten geschikt is.

Foto's bewerken

De meest gebruikte bewerkingsopties voor 'food foto's' zijn in de app geïntegreerd. Je kunt zo snel de belichting of het kleurenschema aanpassen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Foto apps.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Z-camera.