Google Picasa downloaden

Een filmrolletje naar de fotograaf brengen en dan maar afwachten of de foto’s een beetje gelukt zijn? Dat is echt niet meer van deze tijd. Tegenwoordig maak je een hele reeks foto's en je kiest gewoon de beste uit. Is de foto toch nog een beetje scheef of heeft iemand rode ogen? Geen paniek! Open Google Picasa en pas het even aan. Deze gratis software van Google biedt je een groot aantal filters en mogelijkheden om je foto’s nog mooier te maken!

Het beheren van foto's

Google Picasa is een heel uitgebreid programma voor het bewerken, delen en organiseren van je foto’s. Rode ogen, vlekken, krassen of scheve foto’s zijn voortaan verleden tijd. Naast het bewerken kun je met Google Picasa ook al je foto’s beheren. Via je telefoon upload je ze gewoon naar Picasa en vervolgens kun je ze bewerken. Op je tablet, smartphone of computer - dat maakt niet uit. Het programma maakt namelijk gebruik van de cloud.

Picasa herkent je gezicht

En er zijn nog meer mogelijkheden met Picasa! Zo kun je met het programma een prachtige collage, film of diashow maken van je favoriete foto’s. En weet je wat echt handig is? Picasa herkent gezichten. Je kunt zo supersnel je foto's benoemen en in de juiste map zetten, of versturen naar de persoon op de foto. 

Bewaren en delen

Wil je er zeker van zijn dat je altijd bij je foto's kan? Voeg ze dan vanuit Picasa aan je Google account toe, zo kun je nog bij je foto's als je computer crasht. Vanuit hier zijn de foto's ook te delen met je vrienden en familie. Je kunt tot 50MB gratis online bewaren.

Wil je graag meer mogelijkheden om foto's te bewerken? Dan is PhotoFiltre een zeer goede optie! Ook deze software is helemaal gratis.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Beheren en bekijken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is iPhoto.