Daum PotPlayer downloaden

Kakao Potplayer is een zeer veelzijdige, maar lichtgewicht mediaspeler voor Windows. Het ondersteunt vrijwel alle codecs en heeft vele verschillende functies en aanpassingsmogelijkheden. Potplayer werd tot voor kort ‘Daum Potplayer’ genoemd, maar dit bedrijf is inmiddels overgenomen door Kakao, een Zuid-Koreaans internetbedrijf.

Zelf instellen

Potplayer wordt vooral geroemd om de mogelijkheid om allerlei instellingen naar je eigen voorkeur aan te passen. Dat is vooral heel fijn als je een echte video- of audio nerd bent en graag het volume tot op de toon af perfect wilt hebben.

Voor de mensen die echter niet zoveel verstand hebben van allerlei moeilijke instellen voor hd-video’s en geluidskaarten, is Potplayer ook ideaal. Alle standaardinstellingen zijn namelijk piekfijn afgesteld, waardoor je geniet van een optimale film- of muziekervaring.

Ingebouwde codecs

Nog steeds een redelijk vaak voorkomend probleem: het ontbreken van de juiste codec in je mediaspeler. Vooral Smart TV’s en de standaard mediaspelers hebben hier last van bij wat ‘exotischere’ bestanden dan een MP3 of WMV Dit resulteert vaak in een ellenlange zoektocht naar de juist codec, die je vervolgens moet downloaden en aan de praat moet zien krijgen in de mediaspeler. Herkenbaar? Dan zul je heel blij zijn met Potplayer! Hier zijn namelijk (bijna) alle codecs standaard ingebouwd. De software heeft dan ook nooit moeite met het afspelen van een bestand, wat het gebruiksgemak aanzienlijk vergroot.

Daarnaast ondersteunt de mediaspeler WebCam, Analog en Digital TV. Ook speelt het probleemloos video’s, DXVA en live broadcastings af.

Nog meer zeer handige functies van Daum PotPlayer:
  • Ondersteuning voor TV-kanalen en digitale TV-apparaten
  • Ondersteuning voor alle type ondertitels
  • Ondersteuning voor broadcasting
  • Ondersteuning van de meeste audio-en videoformaten en DVD
  • Afspelen in HD
  • Minimaal gebruik van systeembronnen
  • Interne codes voor diverse videoformaten
Skins

Niet alleen verschillende functies zijn handmatig aan te passen, ook het uiterlijk van de Potplayer is verwisselbaar. Zo kun je zelf een nieuwe skin (thema) naar jouw smaak downloaden en installeren!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Subsonic.