Light Alloy Player downloaden

Light Alloy is een uitgebreide mediaspeler uit Rusland en heeft geen aparte codecs of filters nodig om mediabestanden af te spelen. Ondersteuning is onder meer aanwezig voor verschillende geluidssporen, ondertiteling, iptv en internetradio. Het programma en de website zijn in diverse talen te gebruiken, waaronder het Nederlands. Belangrijkste kenmerken zijn eenvoud, gebruiksgemak en de vele instellingen die kunnen worden gewijzigd.

Als het gaat om mediaspelers, is er nogal wat te kiezen. Veel mensen zijn tevreden met wat er standaard op hum computer staat, anderen zweren bij programma's als VLC of Daum Potplayer. Hoe dan ook: er is veel aanbod. Het is dan ook belangrijk dat de verschillende programma's zich ergens mee onderscheiden. De een doet dat met ingebouwde codecs en ondersteuning voor bijna ieder mediaformaat, de ander met internetradio en ondertitels.

Light Alloy Player combineert al deze voordelen in één uitgebreid, maar simpel te gebruiken programma.

Waarom Light Alloy Player downloaden?

Tijdlijn

Met behulp van de gedetailleerde tijdlijn (in het bedieningspaneel) en de optionele micro-tijdlijn (als het bedieningspaneel is verborgen), kun je eenvoudig de voortgang van het bestand volgen dat je aan het luisteren of bekijken bent.

Ingesloten codecs

Je hoeft geen codecpakket te installeren: je kunt de speler direct na installatie gebruiken.

Live-voorbeeld

Zoek je naar een bepaalde scene in een filmpje? Dan kun je bij het zoeken op de tijdlijn gebruik maken van een optioneel voorbeeldvenster.

IPTV-ondersteuning

IPTV-ondersteuning maakt het mogelijk om online video's (zoals YouTube) en internettelevisie te kijken.

Internetradio en audio

Voor het luisteren naar audiobestanden en internetradio heeft Light Alloy een speciale modus: de audiomodus. Deze modus is standaard ingeschakeld, maar wordt alleen geactiveerd bij het afspelen van audiobestanden en internetradio. Het heeft een compacte en overzichtelijke uitstraling, zonder het extra videopaneel.

Wil je internetradio via Light Alloy luisteren? Dan zijn er twee mogelijkheden: Favorieten en IceCast. Als je op de knop Favorieten drukt, schakelt het venster over naar de favorietenmodus. Hierin kun je zelf een lijst samenstellen van je favoriete radiostations. Het toevoegen van radiostations kan op verschillende manieren:

 • Kopiëren vanuit IceCast
 • Kopiëren van stations die je in de afspeellijst selecteert
 • Toevoegen via een lijst met URL's 
 • Handmatig invoeren 

Kies je voor IceCast? Dan wordt een lijst met internetradiostations gedownload (ongeveer 2 MB) en schakelt het venster over naar de IceCast modus. De lijst bevat duizenden internetradiostations van over de hele wereld. Uit deze lijst kunt je de gewenste radiostations selecteren en via het snelmenu verplaatsen naar je favorieten.

En verder:
 • Wisselen van audio- of ondertitelingspoor
 • Meertalig, waaronder Nederlands
 • Ook Blu-ray en DVD afspelen
 • Strakke, duidelijke interface
 • Aan te passen met skins
 • Bioscoopervaring
 • Taakplanner: automatisch aan- of uitzetten

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Media Player Codec Pack.