Mediaportal downloaden

MediaPortal is software voor Windows, waarmee je een mediacenter op kunt zetten.

Wat is een mediacenter?

Met dit soort software kun je alles wat met ‘media’ te maken heeft, beheren in één omgeving. Het gaat dan niet alleen om muziek en films, maar ook: foto’s, televisie, radio en series. Alles wat onder de categorie ‘beeld en geluid’ valt, is te bekijken en beluisteren via MediaPortal.

Live televisie in je Mediaportal

Heb je een tv-kaart in je computer zitten? Dan kun je MediaPortal ook gebruiken om hier je favoriete programma’s te kijken.

Bekijk live-tv, bewaar afleveringen op je harde schijf of bekijk de tv-gids op elke pc in huis. Je kunt zelfs tegelijkertijd tv kijken en opnemen met slechts één DVB / ATSC-tv-kaart. In tegenstelling tot Windows Media Center, is er geen limiet op het aantal ondersteunde tv-kaarten. MediaPortal ondersteunt alle grote merken kaarten, zoals DE, Hauppauge, Pinnacle, TT, inclusief analoge kaarten.

Door Mediaportal op deze manier te gebruiken, kun je tot wel 10.000 zenders ontvangen! Dat is een stuk meer dan de normale kabelmaatschappij aanbiedt. En moet je even naar het toilet, of ben je in een saai stuk aanbelandt? Dan druk je op pauze, of spoel je vooruit. Wil je liever niet altijd tv kijken op het kleine scherm van je laptop? Stream het beeld naar een groter scherm met bijvoorbeeld Google Chromecast.

Personaliseer je mediacenter

MediaPortal is een goed alternatief voor Windows Media Center. In tegenstelling tot het laatstgenoemde programma kun je MediaPortal een geheel eigen look geven. Met behulp van skins, plug-ins en extensies personaliseer jij jouw platform!

Dus wat kun je nu met MediaPortal?
  • Tv kijken en opnemen
  • Muziek luiseren
  • Homevideo’s en foto’s bekijken
  • MediaPortal met skins personaliseren
  • Video’s, DVD’s en BluRay’s afspelen
  • Radio streamen en opnemen
  • Weer, nieuws en meer checken
  • Nog meer mogelijkheden toevoegen met plug-ins
Geen Windows?

MediaPortal is volledig ontworpen voor het systeem van Windows. Zoek je een vergelijkbaar mediacenter voor Mac? Dan raden wij het gratis te downloaden Kodi aan.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Mubi.