Mplayer downloaden

Mplayer is al tijden de favoriete mediaspeler voor computers die draaien op Linux. Geen wonder dus dat het programma ook voor Mac en Windows computers is gemaakt.

Ieder bestandsformaat wordt ondersteund

Waarom je MPlayer zou moeten downloaden? Heel simpel: omdat het letterlijk ieder video- of audioformaat af kan spelen. Dit in tegenstelling tot spelers zoals Windows Media Player, waarbij je maar al te vaak een zoekotcht naar juiste codecs moet starten. Niet het ideale begin van een gezellige filmavond! Met Mplayer heb je alles in huis om zorgeloos te genieten van jouw mediabibliotheek.

Voordelen
  • Snelle dan andere mediaspelers
  • Ondersteunt alle formaten: nooit meer aparte codecs downloaden
  • Makkelijk in gebruik
  • Simpele interface
  • Ondersteunt ondertitels
Nadelen

Mplayer verdient wel een kleine kanttekening. Het is inderdaad een veelzijdige, krachtige, maar licht gewicht mediaspeler. Daar staat wel tegenover dat het 'command line' toepassing is. Dat wil zeggen dat je het programma bedient en bestuurt met bepaalde toetsenbord commando's. Dit is niet voor iedereen weggelegd helaas. Wil je wel gebruik maken van alle mogelijkheden die MPlayer biedt? Kijk dan eens naar SMPlayer. Dit is een 'broertje' van MPlayer: toegang tot alle functies, maar dan wel met een normaal menu en bediening!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is iTunes .