Mubi downloaden

ZIe jij films meer als kunstwerk dan plat entertainement? Dan wordt het tijd dat je eens kennis maakt met Mubi! Download de app gratis, schaf een abonnement aan en kijk naaar de beste films die door een onderlegde redactie zijn uitgekozen.

Films streamen met Mubi

Mubi is een online cultbioscoop. Je vindt hier geen hippe kaskrakers, geen films waar men het al maanden over heeft of content met immense marketingbudgetten. Je vindt hier juweeltjes. Vaak wel films die wereldberoemd zijn, maar meer omdat de boodschap belangrijker was dan de opbrengst. Cultfilms, klassiekers, onafhankelijke films en award-winnende films: ze staan op Mubi.

Hoe werkt het?

Je kunt Mubi bekijken via de gratis app op je smartphone, tablet of smart-tv. En het is ook mogelijk om via het web te kijken en dit (eventueel) naar een groot scherm te casten. Helaas moet je je wel aanmelden op Mubi om er gebruik van te kunnen maken. De eerste week is een gratis proefperiode, daarna betaal je maar €5,99 per maand.

Selectie van films

Anders dan bij bijvoorbeeld Netflix, kun je niet uit een onbeperkt aanbod van films kiezen. Iedere maand worden er door de redactie 30 zorgvuldig uitgekozen films geüpload die te bekijken zijn. Zo maak je met behulp van experts kennis met de beste kunststukjes uit de filmwereld.

  • In één oogopslag zien hoe lang een film nog te bekijken is
  • Films downloaden voor offline gebruik
  • Deel en volg films
  • Schrijf reviews en beoordeel met sterren
  • Chromecast ondersteuning
  • Pareltjes van het witte doek op jouw eigen scherm

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is MediaMonkey.