SMPlayer downloaden

Ken je MPlayer? Dit is dé populaire mediaspeler voor Linux, en later ook voor Windows en Mac. Klein minpuntje: dit is een command line toepassing. Dat betekent dat je alle opdrachten handmatig invoert. En dat is niet voor iedereen weggelegd helaas. Fans van het programma vonden dit zonde en besloten om de basis te gebruiken voor een nieuwe variant: SMPlayer.

SMPlayer bevat alle geweldige kenmerken van Mplayer, maar dan met een moderne interface. Zo kan iedereen gebruik maken van alle voordelen van de originele mediaspeler!

Waarom is SMPlayer zo goed?

Een van de meest interessante functies van SMPlayer: het onthoudt alle instellingen van alle bestanden die je er mee afspeelt. Ben je een film aan het kijken, maar moet je onverwacht weg? De volgende keer dat je de film aanzet, gaat deze meteen verder waar je gebleven was. En dat allemaal met dezelfde geluidsinstellingen, ondertitels, volume, etc.

Wat ook erg fijn is aan SMPlayer: het ondersteunt net zoals Daum PotPlayer alle mogelijke codecs. Wat voor exotisch video- of audiobestand je ook in je bibliotheek hebt staan, met SMPlayer speel je het gelijk af. Je kunt dus meteen genieten van die film waar je je al de hele dag op hebt verheugd!

Wat is het?

SMPlayer is de grafische user interface (GUI) van het award-winnende programma Mplayer. Deze laatste is vooral bekend om zijn vermogen om bijna alle bestaande video- en audiobestanden af te spelen. Maar behalve dat je met SMPlayer gebruik kunt maken van de meeste opties van Mplayer, kun je er ook YouTube video's en ondertiteling mee afspelen.

Andere voordelen:
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Géén malware
  • Zelf sneltoetsen instellen
  • Twee ondertitels tegelijk afspelen
  • Uiterlijk aanpassen
  • En nog veel meer!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is SnagFilms.