EMDB downloaden

EMDB is een handig programma waarmee je je verzameling films en tv-series bij kunt houden. Zowel DVD's en BlueRays als mediabestanden worden volledig ondersteund.

Ben jij ook een echte film- of muziekliefhebber? Kasten vol met DVD's en CD's? Dan is EMDB echt wat voor jou! Met dit programma kun je namelijk je gehele collectie in kaart brengen, zowel de digitale als de fysieke. Zo weet je precies welke titels je al in je bezig hebt en is het een stuk makkelijker kiezen tijdens een filmavondje.

Functies EMDB
  • Importeert automatisch informatie uit de database van IMDB
  • Exporteert data naar csv, tekst of HTML
  • Laat thumbnails van de omslagen zien
  • Hou bij aan wie je films hebt uitgeleend met de leenvolger
  • Maak gebruik van geavanceerde zoek- en filterfuncties
  • Meertalige gebruikersinterface

EMDB heeft geen .NET-framework of andere externe bibliotheken nodig en is daarom volledig draagbaar. En het beste van alles ... het is gratis!

Leenvolger

Een van de grootste ergernissen van verzamleaars van films en series: DVD' en BluRays die kwijt zijn. Omdat jij diegene in de familie of vriendengroep bent met een grote filmcollectie, leent iedereen bij jou te pas en te onpas films. Je vindt dit best prima en adviseert zelfs welke film ze nu eens moeten proberen. Maar er zijn altijd die personen bij die iets lenen en het schijfje vervolgens nooit meer teruggeven. En jouw filmcollectie slinkt ondertussen zienderogen.

Een oplossing ligt in EMDB! Hierin zit een ingebouwde 'leenvolger'. Zoek de film of serie op die je uit gaat lenen en noteer er de naam (en datum) bij van degene die het schijfje mee naar huis neemt. Zo weet je voortaan precies waar jouw bezittingen zich bevinden!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Bibliotheken beheren.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is TagScanner.