EaseUS Todo Backup Free downloaden

EaseUS Todo Backup Free is gebruiksvriendelijke backup software, waar zowel beginnelingen als experts mee uit de voeten kunnen.

Waarom EaseUS Todo Backup Free downloaden?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zorg dat je een backup maakt van je (belangrijkste) bestanden! Zo ben je in het geval van diefstal, een crash of een ransomware aanval in ieder geval niet al je belangrijke bestanden en foto's met emotionele waarde (voorgoed) kwijt. Een van de meest populaire, gratis, backup oplossingen is EaseUS Todo Backup Free. Deze software is al door meer dan 6 miljoen thuisgebruikers gedownload!

Zo werkt EaseUS Todo Backup Free

In het hoofdvenster van EaseUS Todo Backup Free vind je alle belangrijke functies: Schijf/Partitie Backup, Bestand Backup, Systeem Backup, Smart Backup, Klonen, Bladeren om te Herstellen, Tools en Logs. Klik op een van de mogelijkheden om de gewenste backup te maken en de rest wijst zich zelf.

Het maken van een backup is echt zeer eenvoudig, mede door de duidelijke en strakke interface. EaseUS heeft het uiterlijk van het programma bewust rustig gehouden, zodat jij makkelijk alle functies en mogelijkheden kunt vinden.

Soorten backups die je met EaseUS Todo Backup Free kan maken:

Systeem backup

Maak een backup van je gehele systeem. Dit is inclusief apps, je favoriete instellingen en het besturingssysteem in een gecomprimeerd bestand.

Disk imaging

Disk imaging omvat het proces van het kopiëren van de inhoud van een gegevensopslagapparaat naar een ander (vergelijkbaar) medium of apparaat. Er wordt dus een exacte kopie gemaakt van bijvoorbeeld je harde schijf, op een ander opslagmedium. Hierbij worden zowel programma's, instellingen en gegevens gekopieerd. Met deze functie kun je dus snel en efficiënt backups van de gehele schijf maken!

Bestand backup

Vind je het niet nodig om echt een complete schijf te kopiëren? Dan kun je ook een bestands backup uitvoeren. Hierbij geef je door middel van checkboxes aan welke mappen of bestanden je veilig wilt stellen en op welke locatie dit mag worden opgeslagen.

Migratie en klonen

Met deze functie kun je het gehele systeem snel, eenvoudig en veilig migreren naar een SSD of een grotere HDD. Dit is handig als je de harde schijf gaat vervangen

Bladeren door image bestanden

Als je een complete kopie maakt van je schijf (disk imaging), wordt dit opgeslagen als een image bestand. Met EaseUS Todo Backup Free kun je makkelijk door dit bestand bladeren en hierin kopiëren en plakken.

Belangrijke kenmerken EaseUS Todo Backup Free:
  • Volledige, incrementele of differentiële backup
  • Backups inplannen
  • Backup en herstel van het gehele systeem, partities of mappen/bestanden
  • Klonen van schijven of partities en deze migreren naar SSD/HDD
  • Ondersteuning voor MBR, GPT schijf, hardware RAID, UEFI/EFI opstarten

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is PC Inspector File Recovery.