TreeSize Free downloaden

Computers hebben een beperkt geheugen. Maar in tegenstelling tot mensen, vergeten ze helemaal niets. Tenzij jij aangeeft dat iets weg mag, blijven data dus in het geheugen van de computer gegrift staan.

Ben jij toe aan een grote opschoning van je computer, maar weet je niet precies meer wat er allemaal op de harde schijf staat en dus weg mag? Met TreeSize Free ben je daar in een mum van tijd achter.

Zo werkt het

Heb je TreeSize eenmaal geïnstalleerd? Dan kun je een scan starten die uiteindelijk laat zien welke bestanden hoeveel ruimte innemen. Het programma toont niet alleen hoe groot een bestand is, maar ook wanneer het voor het laatst gebruikt is en wie de eigenaar van het bestand is.

Het is met TreeSize zelfs mogelijk om randapparatuur te scannen. Dit betekent dat het programma ook een analyse kan maken van gesynchroniseerde cloudbestanden, externe harde schijven en zelfs je smartphone of tablet. De smartphone en tablet moeten hiervoor wel aan de pc zelf verbonden zijn met een usb-kabel.

Duidelijk overzicht: van groot naar klein

TreeSize ordent de gevonden resultaten van groot naar klein. Je kunt dus in een enkele oogopslag zien wat je geheugen opslokt! In tegenstelling tot verschillende andere cleaners, laat het programma het verder compleet aan jou over welke bestanden uiteindelijk verwijderd worden. 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Eraser.