Defraggler downloaden

Ben je niet tevreden over de standaard software van Windows om je schijven te defragmenteren? Dan zijn er een hoop goede alternatieven, waarvan het meest bekend en populair Defraggler is.

Wat is defragmenteren?

Defragmenteren komt erop neer dat bestanden op een schijf van een computer weer netjes worden geordend. Sommie systemen neigen ertoe bestanden in steeds kleinere stukjes verspreid over de harde schijf op te slaan. Dit kost jou schijfruimte. Fragmentatie (versnippering) van bestanden op een harde schijf komt voor als er bij het schrijven van een bestand niet voldoende aaneengesloten vrije ruimte is om alle gegevens achter elkaar te kunnen opslaan. Het bestand wordt dan opgedeeld en verspreid over lege plekken op de harde schijf opgeslagen. 

Zodra je Defraggler hebt gedownload en geïnstalleerd, is fragmentatie verleden tijd. Een snelle analyse van je schijf neemt maar zo'n 30 seconden in beslag. Je kunt er hierna handmatig voor kiezen om de schijven ook daadwerkelijk te defragmenteren. Denk je dat je schijven aan wat meer onderhoud toe zijn? Een echt grondige scan kan al snel enkele uren duren, maar daar krijg je uiteindelijk een véél snellere computer voor terug.

Enkele opties van Defraggler zijn:
  • Selectie maken van de te defragmenteren mappen en schijven (ook SSD)
  • Automatisch laten werken op ingesteld moment
  • Achter de schermen werken, minimaliseren naar systeembalk

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer Onderhoud (Cleaners).

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is AppCleaner.