InSSider downloaden

Nu kunnen we hier een heel ingewikkeld verhaal gaan vertellen over wififrequenties, netwerken en kanalen. Maar we kunnen ook gewoon in simpele woorden uitleggen wat het gratis programma InSSIDer doet. En we dachten wel dat het laatste de meeste mensen aan zou spreken.

Het programma InSSIDer maakt een diagnose van je router. Deze kan namelijk na verloop van tijd langzamer worden of helemaal niks meer doen. De software zoekt uit wat de beste instellingen zijn, waarmee je de snelste resultaten van je wifi kan verwachten. 

Het grootste nadeel van een draadloos netwerk ten opzichte van een bedraad netwerk, is dat deze veel storingsgevoeliger zijn dan de bekabelde. Het programma InSSider speurt de ruimte af op zoek naar verbindingen, zodat storingen en niet gewenste signalen worden gevonden. Op deze manier kun je netwerk problemen achterhalen en deze oplossen.

InSSider kenmerken:
  • Werkt op Windows 
  • Snel een overzicht van alle draadloze netwerken in de omgeving
  • Zie direct de volgende gegevens: MAC-adres, SSID, radiokanaal van wifi, sterkte en snelheid, gebruikte beveiliging, merk van de router

InSSider is vooral erg handig om erachter te komen of er meerdere verbindingen op hetzelfde signaal zitten. Dit is namelijk vaak de grootste oorzaak van een storing. Door je router anders in te stellen, zou je dit probleem moeten kunnen verhelpen. In de handleiding van je router staat hoe je dit precies kunt doen!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Just Color Picker.