TightVNC downloaden

Met alle technologie van tegenwoordig kunnen we de computer absoluut niet meer missen op de werkplek. Daarom is het heel handig dat een computer van een afstand bediend kan worden. Dit komt vooral van pas als er zich problemen voor doen. Waar je vroeger je computer weg moest brengen is er nu een mannetje die gewoon vanaf de andere kant van de stad of zelfs de andere kant van de wereld even een kijkje kan nemen in je systeem. Dit gebeurt met het programma TightVNC.

Je hoeft zeker niet bang te zijn dat iedereen nu zomaar in je computer kan kijken. De gratis remote control software TightVNC moet op beide Windows computers geïnstalleerd zijn en dan nog zijn er wachtwoorden vereist voordat je in het systeem kan komen. Het leuke is dat je op je scherm mee kan kijken wat de andere persoon met je computer doet. Om verwarringen te voorkomen kun je zelf op dat moment niks doen met de computer, alleen maar meekijken.

TightVNC neemt weinig ruimte in beslag op je harde schijf. Maar het programma is daardoor niet minder krachtig. Je gebruikt het om computers en servers op afstand te bedienen. Daarnaast kun je ook bestanden uploaden naar een server.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is TidyTabs.