Tinycards downloaden

Duolingo kennen we allemaal als de gratis app waarmee je makkelijk een taal kan leren. Met deze nieuwe app, Tinycards, claimen ze dat je álles kunt leren.

Wat is Tinycards precies?

Duolingo heeft de gratis app Tinycards gelanceerd om niet alleen talen, maar praktisch alle andere dingen te leren. Tenminste: zolang het gaat om het onthouden van dingen. Dus bijvoorbeeld feitjes, woorden of de hoofdsteden van de wereld.

De app maakt gebruik van zogenaamde ‘flashcards’, een systeem dat veel scholieren en studenten gebruiken om theorie te stampen. Het idee erachter is dat je moet blijven herhalen wat je wilt onthouden en na verloop van tijd komt er steeds meer ruimte tussen die herhalingen te zitten. Hierdoor is het mogelijk om van alles uit je hoofd te leren!

Kracht van Duolingo

Duolingo is al een succesvolle app voor het leren van talen. In korte tijd is deze uitgegroeid tot dé manier om bijvoorbeeld Engels, Frans of Duits te leren. Dat de app zo groot is geworden, komt door de kracht van eenvoud: herhalen en belonen via een ‘levelsysteem’.

Er zijn meer apps te vinden die zo werken als Tinycards, maar deze hebben niet het systeem en de algoritmes van Duolingo achter zit voor de beste prestaties!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Allergieradar.