Vero downloaden

Vero is dé nieuwe en populaire social media app van het moment. Ben jij Instagram en Facebook ook zo zat? Probeer dan Vero eens!

Of nou ja, nieuw. De app bestaat al een aantal jaar; sinds 2015. In de begintijd was er alleen een iOS versie, die in de begindagen heel even in de top 45 populairste apps stond. Maar al snel verdween het nieuwe social media platform uit de hitlijsten, tot dat het deze week ineens weer in het vizier kwam. Hele volksstammen zijn Vero aan het proberen, of zijn al overgestapt. Logisch ook, want Vero beloofd eerlijker en echter te zijn.

Wat is Vero precies?

Vero kun je ook wel Instagram 2.0 noemen. Het draait vooral om het delen van content. Niet alleen afbeeldingen, maar ook films, boeken, muziek of tv-programma’s. Verder worden er geen algoritmes gebruikt; content verschijnt in een chronologische volgorde op je tijdlijn.

Dit is een hele verbetering ten opzichte van traditionele media als Facebook en Instagram. Hier kom je soms content in je tijdlijn tegen van dagen oud. Wat heb je daar nu eigenlijk aan? Algoritmes bij deze twee ‘groten’ lijken zelfs hun doel voorbij te streven; mensen willen namelijk zelf bepalen wat ze zien en aan wie ze hun leven laten zien. Hier probeert Vero op in te springen, je geeft bij iedere post namelijk zelf aan of deze is bedoeld voor goede vrienden, vrienden of kennissen.

Waarom is het zo populair?

Dat is nog niet helemaal duidelijk. De meeste tech-expert denken echter dat het met de ontevredenheid over algoritmes te maken heeft en de belofte dat de eerste miljoen accounts nooit voor de app hoeven te betalen. Dit is een mooie marketingstunt, aangezien Vero niet gefinancierd wordt door advertenties, maar door abonnementsgelden. Hoeveel mensen die komen na die één miljoen aanmeldingen bereid zijn te betalen, is nog een beetje onduidelijk.

Zo werkt Vero

Deel content met mensen en bepaal zelf wie wat te zien krijgt.

  • Duid contacten aan als 'goede vrienden', 'vrienden' of 'kennissen'
  • Deel ervaringen in verschillende groepen
  • Foto's, links, muziek, films, locaties en boeken delen
  • Chatten met je contacten
  • Zet je berichten eventueel door naar Facebook of Twitter

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Adblock Plus.