Freecol downloaden

Freecol is de gratis versie van het populaire (maar oude) spel Colonization. Het lijkt wel een beetje op Civilization, waarvan wij ook de gratis variant online hebben staan.

Wat is de bedoeling van het spel?

Creër een onafhankelijke natie. Om dit bereiken krijg je in het begin alleen maar een paar kolonisten toegewezen, die de stormachtige zee hebben doorstaan om nieuw land te bereiken. Het is jouw taak om ze te helpen de nieuwe wereld te koloniseren.

Hoe ziet het eruit?

Freecol is een Turn-based strategy (TBS) game. Dat betekent dat spelers om de beurt acties uitvoeren. Je speelt op een zeer simpele 3D kaart, maar dit is ook meteen de charme van het spel. Op de juiste plekken bouw je nederzettingen, verbouw je eten of leg je havens aan en zo ontstaat langzaam je nieuwe kolonie. Je moet hierbij natuurlijk rekening houden met je goudvoorraad, belastingen, seizoenen en weersomstandigheden.

Het spel is na jaren van ontwikkelingen en aanpassingen bijna een exacte kopie van het oude Colonization. Er zijn echter wel wat moderne verbeteringen aangebracht, zoals de mogelijkheid tot een multi-player modus en de isometrische kaart.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Boom Beach.