Puzzle and Dragons downloaden

Al jaren staat deze app bovenaan in het lijstje van populaire downloads. In Japan is het zelfs één van de meest gespeelde games op de telefoon. Eerlijk is eerlijk, Puzzle and Dragons is enorm vermakelijk om te spelen. De originele combinatie tussen een puzzelspel en een role-playing game maken dat je deze gratis app niet mag missen op je telefoon. Het is ondertussen zo populair dat Nintendo een spel exclusief voor de Nintendo 3DS ervan heeft uitgebracht: Puzzle and Dragons Z.

Combinatie tussen Candy Crush en Pokémon

Vooral de mix tussen de twee gamegenres van Puzzle and Dragons werkt geweldig verslavend. Zo speel je strategische puzzels, waarbij je drie iconen bij elkaar moet zoeken. Dit gedeelte lijkt veel op de gameplay van Candy Crush Saga of Bejeweled. Daarnaast strijd je, zoals de titel al doet vermoeden, met draken.

De opties met draken doen denken aan Pokémon. Dit kun je met je monsters:

  • Verzamel verschillende draken
  • Maak ze sterker met de punten die je met de puzzels verzameld
  • Geef je draken speciale krachten en aanvallen
  • Breng ze naar nieuwe levels en laat ze vechten.

Dat gevecht voer je trouwens uit door middel van een Bejeweld-achtig puzzelspel. Daarbij staat elk icoontje in Puzzle and Dragons voor een ander monster. Elke combinatie die je maakt, betekent een andere aanval.

Evolueer je draken

Het gratis spel heeft een tof design en heeft zeker diepte. Zo kun je in Puzzle and Dragons maar liefst 400 monsters verzamelen en zelfs draken samen brengen om ze te laten evolueren (ja, net zoals in Pokémon). Word beter in puzzelen en maak een zo goed mogelijk drakenteam.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Rummikub official.