AnyDesk downloaden

AnyDesk is een gratis programma waarmee je op afstand bij je desktop kan. Op die manier kun je altijd en overal bij je programma's, documenten en andere bestanden, zonder eerst in te loggen bij een clouddienst. Handig als je bij klanten bent, of op bezoek bij familie en wat foto's wilt laten zien.

Hoe werkt het?

Het enige wat je hoeft te doen, is een bestandje van maar 1,1 MB te downloaden. Er is geen installatie of configuratie nodig. Handig! Het programma kan zo simpel werken, omdat het gebruik maakt van een nieuw en efficiënt beeldoverdrachtssysteem. Doordat AnyDesk een snelheid heeft van 60 beeldjes per seconden, wordt vloeiend werken gegarandeerd. Dat komt omdat een normale computer ook met 60 beelden per seconden werken. Maar wil een een desktop op afstand écht werken, dan moet de reactiesnelheid zo snel mogelijk zijn. Want de computer moet wel meteen kunnen reageren op jouw input, zonder dat het irritant wordt. De makers hebben daarom de reactiesnelheid van AnyDesk weten terug te brengen naar 16 milliseconden. Net zo snel als je normale desktop. En als laatste weet AnyDesk optimaal gebruik te maken van de internetverbinding, gemiddeld verbruikt ze zo'n 100 kB per seconde.

Waarom zou ik het gebruiken?

Een desktop op afstand is in zoveel situaties handig. Bijvoorbeeld als er een teammeeting staat gepland, maar niet iedereen aanwezig is. Of wanneer je samen aan een document wilt werken, als je op vakantie bent maar toch snel wat wilt checken, als je bij familie bent en je vakantiefoto's wilt laten zien en ga zo maar. Bang om belangrijke, zakelijke documenten toe te vertrouwen aan de cloud? Hoeft niet, want alles blijft gewoon op je harde schijf staan.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Synchroniseren.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Connect2.