Grammarly downloaden

Als je ooit een stukje tekst hebt getypt, of dat nu een document is in Microsoft Office of voor Facebook, dan weet je dat daar heel wat verkeerd geplaatste komma’s en missende letters tussen zitten. Vooral in het Engels is het best moeilijk om meteen de goede interpunctie, spelling en werkwoordsvormen te pakken te hebben.

Gelukkig kun je daar nu een handig hulpje voor gebruiken: Grammarly. 

Deze (Engelse) spellingshulp, verbetert meteen de kleine foutjes die je hebt gemaakt (van ‘its’ naar it’s’ bijvoorbeeld), zonder lachwekkende autocorrect fails.

 Spellingschecker

Grammarly is niet zomaar een spellingschecker zoals je die uit tekstverwerkingsprogramma’s kent. Grammarly gaat verder. Waar je ook tekst typt – in WordPress, Facebook, Twitter, E-mail, notities, etc. – Grammarly springt meteen te hulp met eventuele verbeteringen.

Hoe werkt het?

Ben je een e-mail in het Engels aan het typen, maar krijg je nogal wat rode kronkellijntjes te zien? Dan hoef je hier alleen maar met je muis overheen te gaan en je krijgt meteen het correcte woord (of zin) van Grammarly te zien.

En dit geldt niet alleen voor spelling! Ook werkwoordsvormen, zinsopbouw of interpunctie wordt door Grammarly gecontroleerd. Allemaal met een duidelijke en onderbouwde uitleg waarom iets fout is of veranderd moet worden.

Zo kun jij snel een foutloos stukje tekst typen! 

Daarnaast kun je gratis gebruik maken van:

Grammarly Answers: een online community voor schrijvers voor antwoorden en vragen over schrijven in het Engels.
Grammarly Handbook: een online gids waarin Engelse grammatica en stijlvormen worden uitgelegd.
Grammarly Facebook/Twitter accounts: hier voorzien ze gebruikers van handige en leuke tips over grammatica, of volg interessante discussies.
Grammarly Blog: Dagelijkse tips, grappige commentaren en waardevolle inzichten over de wondelrijke wereld van schrijven en grammatica.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is StickyNote .