1Password downloaden

Zou het niet ontzettend handig zijn als je nog maar één moeilijk wachtwoord hoeft te onthouden? Nooit meer wachten op mailtjes om wachtwoorden te resetten of rondslingerende briefjes met daarop een hoop moeilijke inloggegevens. Met 1Password krijg je toegang tot al je accounts en beveiligde omgevingen met één 'master' wachtwoord.

Hoe werkt het?

1Password werkt op de achtergrond met je mee. Het programma herkent het wanneer je ergens gaat inloggen. Dit kan een website zijn, maar ook een app. Je gebruikersnaam of mailadres staat standaard ingevuld. Klik je erop? Dan verschijnt ook je wachtwoord in het veld en kun je inloggen.

Heb je een nieuw wachtwoord nodig? 1Password stelt moeilijk te kraken wachtwoorden voor, met een hele rits aan leestekens, cijfers en hoofdletters. Heb je dit wachtwoord toch een keer los nodig? Dan zoek je in het programma naar de site of de app, vul je het 'master' wachtwoord in en vervolgens kun je het losse wachtwoord kopiëren of overnemen.

Hoe ziet het eruit?

1Password heeft één hoofdscherm, dat verdeeld is in verschillende rijen. In het meest linkse staan de categorieën waarin je kunt zoeken, bijvoorbeeld:

  • Logins
  • Beveiligde notities
  • Creditcard gegevens
  • Identiteiten
  • Wachtwoorden
  • Software vergunningen

In de middelste rij kun je zoeken naar de gegevens die je nodig hebt, bijvoorbeeld 'Gmail'. In het rechtse scherm zijn de gegevens af te lezen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Oshi Defender.