Malwarebytes Anti-Exploit downloaden

Malwarebytes Anti-Exploit moet jouw computer beschermen tegen kwetsbaarheden - exploits - in onder meer webbrowsers, bepaalde software en Java. Deze exploits maken het namelijk mogelijk dat kwaadaardige software ongemerkt en zonder tussenkomst van de gebruiker op de computer wordt geïnstalleerd, met alle gevolgen van dien. Je kunt Malwarebytes Anti-Exploit zien als een laag bescherming die malware en exploits stopt voordat het te laat is.

Wat zijn malware en exploits?

Malware is in principe alle software die gemaakt is om bestaande computerprogramma's te verstoren. Een exploit is net wat specifieker. Exploits zijn een groepje gegevens die gebruik maken van de fouten in de software van apparaten, bijvoorbeeld computers. Exploits kunnen hierdoor het apparaat ongewenst gedrag laten vertonen.

Wat doet Malwarebytes Anti-Exploit?
  • Bescherming tegen exploits

Het programma biedt vier lagen bescherming die samenwerken om exploits direct te blokkeren. Dit gebeurt tijdens elke fase van een exploit aanval.

  • Vertraagt de computer niet

Malwarebytes Anti-Exploit vereist geen regelmatige updates. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van een database in de cloud, die constant bij wordt gewerkt. En het neemt slechts 3 MB op de vaste schijf in beslag. Dat is evenveel als één foto in hoge resolutie.

  • Beschermt kwetsbare programma's

Beveiligt programma's die zijn gekoppeld aan oudere besturingssystemen zoals Microsoft Windows XP. Hiervoor zijn vaak geen patches meer beschikbaar worden dus ook niet meer beveiligd door de makers ervan. Ook verouderde besturingssystemen kunnen dus veilig gebruikt blijven worden.

  • Werkt met andere beveiligingsoplossingen

Werkt op een ander niveau dan je andere antimalware- en antivirusprogramma’s. Het kan daarom geïnstalleerd worden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over conflicten met andere beveiligingsoplossingen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Autorun Organizer.