Microsoft Edge downloaden

Microsoft Edge is een browser die speciaal is ontworpen voor productief gebruik van het web. Je kunt meteen zoekopdrachten in de adresbalk ingeven, of werk samen met Cortana (je persoonlijke assistent in Windows 10). Edge is de opvolger van Internet Explorer.

Wat is er nieuw aan Edge?

Veel gebruikers zullen een spectaculaire, nieuwe interface verwachten, maar eigenlijk lijkt Edge heel veel op Internet Explorer. Wel is er in de taal waarin de browser is gebouwd veel gesleuteld en zitten de veranderingen op plekken die je met het blote oog niet zo snel ziet. Wel zijn er een aantal mooie, nieuwe functies bijgekomen. Zo kun je de browser in leesmodis zetten en (web)notities maken en deze delen met vrienden.

Plug-ins

Bij Internet Explorer hoefde je plug-ins voor deze browser niet in een aparte store te downloaden. Iedereen kon als het ware een plug-in maken en deze aanbieden. Dit was eigenlijk redelijk onveilig. Edge heeft dit veranderd: net zoals bij Chrome en Firefox kun je alleen nog goedgekeurde plug-ins toevoegen. Zo installeer je geen vervelende en ongewenste troep meer. 

Microsoft Edge werkt alleen op computers met Windows 10 of hoger.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Webbrowsers.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Pale Moon.