Blender downloaden

Wil je de mooiste en meest professionele 3D-computer graphics en computer animaties maken? Dan zit je goed met deze gratis Blender download!

Wat is Blender?

Blender is een opensource programma van Blender.org dat ontwikkeld is door de Nederlander Ton Roosendaal. We hebben het overigens niet over het keukenapparaat, nee, het gaat om en professioneel programma waarmee je kwalitatieve 3D-afbeeldingen en animaties maakt. Van oorsprong was het een betaald programma, maar ondertussen is Blender 3D gratis!

Blender biedt de volgende opties:

  • 3D-modellen maken
  • 3D-animaties maken
  • 3D-games maken
  • Ook 2D-beelden mogelijk
  • Geschikt voor professioneel gebruik
  • Gratis Blender downloaden Windows en Mac
  • Blender werkt veel met sneltoetsen, die erg handig zijn als je het programma eenmaal onder de knie hebt.

Gratis Blender downloaden

Wil je Blender downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met opensource Blender 3D krijg je direct toegang tot de complete functies van het programma. Probeer het zelf en kijk of deze tool bij je past. Hoe werkt Blender gratis downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de Blender download (desktop) via de button.

Hoe werkt Blender?

Blender 3D-app werkt super handig als je eenmaal weet hoe het werkt. Want toegegeven, een beetje kennis van 3D-ontwerpen is wel vereist. Blender is namelijk aardig geavanceerd, maar dat maakt het programma nou juist zo goed! Gelukkig zijn er vele Nederlandse Blender handleidingen te vinden, zodat ook beginners met een Blender tutorial eenvoudig aan de slag kunnen.

Blender Video editing

Van het bewerken van je huidige video’s tot het ontwerpen van nieuwe 3D-animaties, dat kan allemaal met Blender. Mix audio, voeg effecten toe aan geluid en beeld en pas filters en speed control toe. Je kunt zelfs echte beelden met 3D-content mengen en zo bijvoorbeeld de gaafste videoclips creëren.

Render opties in Blender

De software heeft enorm goede render opties, waarmee je realistische materialen kunt creëren. Denk aan producten als glas, keramiek en steen. Daarnaast bevat de software vele tools om je 3D-ontwerpen zo gedetailleerd mogelijk te maken, zoals meer dan 20 verschillende brushes en Multi-res sculpting support.

Blender animaties tot leven brengen

Jouw 3D-creaties laten bewegen? Zelfs dat kan met Blender. De software heeft geautomatiseerde loopfuncties, maar ook een non-lineaire animatie optie waarbij je handmatig de beweging instelt. Je kunt ook geluid toevoegen.

App Blender PC: updates

De applicatie Blender voor Windows en Mac wordt geregeld van updates voorzien. Met deze Blender download kies je voor de laatste versie, oftewel maximale functionaliteiten. Zo heeft Blender 3.4 diverse performance verbeteringen en betere UV tools. Je past de lichtinval perfect aan op je wensen. Wanneer er een nieuwe Blender update is dan vind je de download van Blender via deze pagina.

Download Blender app voor desktop!

Of je nu professioneel of voor de leuk bezig bent met het ontwerpen van 3D-animaties, Blender is een prachtig, gratis en enorm uitgebreid programma. Tip voor de beginner: check YouTube voor tutorials en lees een Nederlandse handleiding! Benieuwd wat je (uiteindelijk na veel oefenen) allemaal kunt met Blender? Bekijk het filmpje hieronder.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeelding & foto bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Canva.