Blender downloaden

Er zijn al verschillende, professionele 3D animatiefilms gemaakt met dit programma. Maar geloof het of niet, Blender is toch geheel gratis! Met dit prachtige opensource programma kan ook jij de meest professionele 3D afbeeldingen en animaties maken.

Toegegeven, een beetje kennis van 3D ontwerpen is wel vereist. Blender is namelijk aardig geavanceerd, maar dat maakt het programma nou juist zo goed! Gelukkig zijn er vele Nederlandse handleidingen en tutorials te vinden, zodat ook beginnnelingen meteen aan de slag kunnen.

Blender biedt de volgende opties:

  • 3D modellen maken
  • 3D animaties maken
  • 3D games maken
  • Geschikt voor professioneel gebruik
  • Gratis te downloaden voor Windows en Mac

Blender werkt veel met sneltoetsen, die erg handig zijn als je het programma eenmaal onder de knie hebt.

Render opties

De software heeft enorm goede render opties, waarmee je realistische materialen kunt creëren. Denk aan producten als glas, keramiek en steen. Daarnaast bevat de software vele tools om je 3D ontwerpen zo gedetailleerd mogelijk te maken, zoals 20 verschillende brushes en Multi-res sculpting support.

Jouw animaties tot leven brengen

Jouw 3D creaties laten bewegen? Zelfs dat kan met Blender. De software heeft geautomatiseerde loopfuncties, maar ook een non-lineaire animatie optie waarbij je handmatig de beweging instelt. Je kunt zelfs geluid toevoegen!

Kortom:

Of je nu professioneel of voor de leuk bezig bent met het ontwerpen van 3D animaties, Blender is een prachtig, gratis en enorm uitgebreid programma. Tip voor de beginner: check Youtube voor tutorials en lees een Nederlandse handleiding! Benieuwd wat je (uiteindelijk na veel oefenen) allemaal kunt met Blender? Bekijk het filmpje hieronder.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeelding & foto bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Sketchup Make.