Veilig online

Als je in de supermarkt wat af moet rekenen, doe je dat vaak met PIN. Je kijkt eerst even of er niemand over je schouder mee gluurt en schermt het apparaat daarna af met je handen. Zo kan niemand achter je code komen! Maar wist je dat dit ook belangrijk is als je online winkelt? Er liggen altijd pottekijkers op de loer die jouw gegevens willen stelen. Naast bankgegevens zijn ze ook uit op wachtwoorden, of proberen ze jouw IP-adres te gebruiken voor criminele doeleinden. Tijd om daar een stokje voor te steken!

VPN

Een VPN-verbinding is een internetverbinding die gebruik maakt van een ander IP-adres als het jouwe. Zo kun je je internetactiviteiten verborgen houden of websites bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld omdat je in het 'verkeerde' land zit. Fijne programma's om een VPN-verbinding tot stand te brengen zijn GooseVPN, NordVPN en Norton VPN.

Wil je inhoudelijk meer weten over VPN? Kijk dan eens bij de VPN Gids!

Wachtwoordbeveiliging:

Als je voor iedere dienst en website hetzelfde wachtwoord gebruikt, ben je een makkelijke prooi voor cybercriminelen. Maar wij snappen dat het niet te doen is om zoveel verschillende wachtwoorden te onthouden. Sla ze daarom op in een beveiligde omgeving, waardoor ze niet te achterhalen zijn. Een voorbeeld hiervan is LastPass.