Tekst en Administratie

Hoe vaak gebruik je je computer of laptop wel niet om brieven, werkstukken en andere teksten te maken? Sterker nog, veel mensen gebruiken hun computer bijna alleen maar als typemachine met wat extra functies. Ook voor zakelijke gebruikers, zoals bij de financiële administratie of als copywriter, kan een tekstverwerker eigenlijk niet ontbreken op je computer. Het bekendste programma voor dit doel is natuurlijk Microsoft Word, dat onderdeel is van het Microsoft Office pakket. Op deze pagina vind je niet alleen de software van Microsoft, maar ook goede alternatieven. Selecteer jouw besturingssysteem (Windows, MacOS, iOS of Android) en ontdek welke software geschikt is voor jouw apparaat.

Gratis tekstverwerkers als alternatief voor Word

Ondanks dat Microsoft Word natuurlijk de bekendste tekstverwerker is en ook het vaakst gebruikt wordt, is het helaas ook duur. Voor één licentie leg je vaak al zo’n €70 neer. Niet bepaald een bedrag dat je zomaar even aan een computer- programma uitgeeft. Gelukkig zijn er een aantal goede alternatieven voor Word. Heb je Word slechts tijdelijk nodig, dan vind je op deze pagina bijvoorbeeld een gratis proefversie. Zoek je een langdurig alternatief voor niet alleen Word, maar een volledig alternatief voor Microsoft Office? Dan hebben we ook een aantal andere opties die volledig gratis zijn. Denk bijvoorbeeld aan LibreOffice, maar ook Google Docs is gratis te gebruiken voor consumenten. Voor zakelijk gebruik kan het volledig cloud pakket van Google genaamd Google Workspace ook een goed en gebruiksvriendelijk alternatief zijn. Ook dit is echter slechts tijdelijk gratis voor bedrijven.

Administratie taken uitvoeren

Ben je op zoek naar software die je help bij de financiële administratie of andere administratieve taken? Dan hebben we op deze pagina ook de beste software voor die taken verzameld. Zo vind je hier een gratis Microsoft Excel in de vorm van een proefversie, maar ook Excel alternatieven. Om extra te helpen in zakelijke omgevingen vind je hier ook software voor het maken van etiketten, digitale post-its, manuscripten, mindmaps en nog veel meer.

Gratis presentatie software

Moet je één programma opnoemen voor het maken van digitale presentaties, dan is de kans erg groot dat je Microsoft Powerpoint benoemt. Dat betekent echter zeker niet dat er geen andere software bestaat die hier uitstekende geschikt voor is. Zo wordt bijvoorbeeld het gratis presentatieprogramma Prezi alsmaar populairder, omdat je hier mooie interactieve presentaties mee kunt maken die net iets anders zijn dan standaard. Een mooi Prezi maakt absoluut indruk!

Ook voor smartphone en tablet

Een text editor wordt natuurlijk het vaaks gebruikt op een computer, om de heel eenvoudige reden dat het nu eenmaal gemakkelijker typen is met een toetsenbord. Dat betekent echter zeker niet dat het niet mogelijk is op een smartphone of tablet. Soms is het toch handig als je onderweg nog even een tekst na kunt lezen of je cijfers kunt checken. Daarom vind je op deze pagina bij Downloaden.nl dus ook tekstverwerker apps voor iPhone, iPad en Android. Je vindt op deze pagina enkel gratis apps of apps die in ieder geval tijdelijk gratis te gebruiken zijn. Dat is toch wel zo prettig!