Dit zijn de beste gratis foto bewerken apps van het moment!

Met onze smartphone maken we tegenwoordig tal van foto’s. Hoe mooi het plaatje ook is, soms wil je er gewoon kleine perfecties aan doen. Een pukkel wegwerken, een toerist uit de achtergrond gummen, de belichting aanpassen, noem maar op.

Voor het bewerken van kleine details of het maken van grote veranderingen gebruik je een desktopprogramma zoals Adobe Photoshop. Voor subtiele veranderingen doet een foto app prima dienst. In dit artikel presenteren we je de beste foto apps van dit moment, waarmee jij van jouw afbeeldingen het perfecte plaatje maakt.

vrouw bewerkt foto op laptop

5x de beste gratis apps voor foto’s

Ben je actief Instagrammer, plaats je regelmatig een foto op Facebook, wil je een slideshow van je telefoon naar je tv casten? Allemaal redenen om een gratis foto app te downloaden. Ontdek de beste foto app downloads hieronder!

1. Adobe Photoshop Fix

Photoshop Fix is het kleine broertje van Adobe Photoshop en is speciaal ontworpen als fotobewerkingsprogramma voor Android en iOS. Met Photoshop fix kun je kleuren van afbeeldingen aanpassen, met het pipet kleuren kopiëren, en effecten en speciale belichtingen toevoegen. Verder is de app geschikt voor het retoucheren en herstellen van foto’s, bijvoorbeeld om:

 • Gezichten uitvloeien en gelaatstrekken subtiel veranderen
 • Vormen van objecten uitvloeien, laten verdwijnen of op een andere manier retoucheren
 • Delen van de foto verscherpen/focus leggen

Adobe Photoshop Fix heeft twee grote voordelen tegenover veel andere fotoprogramma’s. Een daarvan is dat het enorme grote bestanden aankan zonder te vertragen of te crashen. Afbeeldingen tot 64 megapixels bewerk je moeiteloos.

Download hier gratis Adobe Photoshop Fix voor Android en iOS

Daarnaast werkt Adobe Photoshop Fix perfect samen met Adobe Photoshop. Het voordeel hieraan is dat je kleine bewerkingen al in Photoshop Fix kunt doen, om de foto’s vervolgens direct door te sturen naar Adobe Photoshop. Dit is handig wanneer je niet achter je desktop zit en toch alvast een aantal aanpassingen wilt doen.

Adobe Photoshop en Photoshop fix zijn beide onderdeel van het Adobe Creative Cloud pakket. Meer over de voordelen van dit pakket lees je hier.            

2. Snapseed

Wat heeft Google tegenwoordig niet op de markt gebracht? Aan een fotobewerkingsapp ontbreekt het in ieder geval niet! Snapseed is een gebruiksvriendelijke app waarmee je tot in de kleinste details aanpassingen kunt doen, van extra belichting (op bepaalde delen), tot het weghalen van achtergronden.

 • 25 verschillende tools en filters, waaronder penseel, perspectief en egaliseren
 • Opent JPG- en DNG-bestanden, bewerken van RAW-bestanden
 • Frames en tekst-effecten toevoegen.

Waar Photoshop Fix samenwerkt met Photoshop, is Snapseed juist ideaal te combineren met tal van andere (Google-)programma’s, zoals Google Drive, Google Foto’s, Dropbox, Facebook en e-mail.             

3. Pixlr

Pixlr is een laagdrempelige app die fijn in gebruik is. De app heeft wat minder mogelijkheden dan bovengenoemde alternatieven en is daardoor ideaal voor iedereen die kleine aanpassingen wil doen en zo min mogelijk tijd kwijt wil zijn.

 • Enorme keuze uit filters en lagen
 • Effecten toevoegen of verwijderen in geselecteerde gebieden
 • Teksten in verschillende stijlen toevoegen

Wat bijzonder is aan Pixlr is dat je namelijk met één druk op de knop je hele foto ineens een stuk mooier maakt. De foto wordt hiermee automatisch aangepast (natuurlijk kun je daarna nog wel aanpassingen doen). Daarnaast is de ‘double exposure’ functie van Pixlr erg populair. Hiermee kun je twee foto’s in elkaar over laten lopen.

Pixlr gratis voor Android of iOS downloaden?

4. VSCO

De app VSCO biedt zowel creatieve tools voor foto- als voor videobewerking. VSCO staat vooral bekend om de talloze filters. In de gratis versie zijn er genoeg beschikbaar. Helaas kosten sommige filters geld, hetgeen meteen een nadeel is aan de app. Verder werkt de app op en top!

 • Aanpassen van contrasten, helderheid, scherpte en kleurtonen
 • Diverse bewerkingstools
 • Prachtige collectie aan filters
 • Foto’s rechtzetten

5. Instagram

Bij een app voor fotobewerking denk je wellicht niet direct aan Instagram. Dit social medium biedt echter tal van filters voor je foto’s aan. Je kunt de kleurtonen, helderheid en contrasten aanpassen. In verhouding tot bovengenoemde apps is Instagram qua mogelijkheden voor bewerking zeker niet de beste keuze, maar wil jij ook meteen jouw foto’s online delen, dan is Instagram zeker het overwegen waard!

 • Filters, helderheid en contrasten bewerken
 • Het is de bedoeling dat het eindresultaat een vierkante foto wordt

Maak je prachtige foto’s, maar ben je momenteel de enige die ervan geniet? Maak dan een Instagram-account aan en start met delen. Heb je dan toch nog een foto waar je bijvoorbeeld een pukkel of lelijke achtergrond wil wegwerken, dan combineer je Instagram met een van bovenstaande foto apps.

Download Instagram voor Android of iOS gratis.

Start met fotobewerking!

Bewerk je normaal nooit je foto’s en wil je vanaf nu je plaatjes perfectioneren? Of ben je op zoek naar een andere handige gratis foto bewerken app? Naast bovengenoemde aanraders zijn er nog veel meer gratis foto apps op de markt. Hier vind je alle gratis fotobewerkingsapps van het moment. Veel plezier met editen!

Ontdek alle gratis foto apps!