Dropbox downloaden

Je foto's, video's en andere bestanden gemakkelijk delen met al je apparaten en vrienden doe je het makkelijkst met Dropbox. Met dit gratis programma kun je op ieder aangemeld apparaat bij je documenten en andere bestanden. Dit wordt ook wel 'synchroniseren' genoemd.

Hoe werkt Dropbox?

Dropbox is zeer gemakkelijk in gebruik. Je hoeft het programma niet eens te openen, om het te kunnen gebruiken! Na de installatie, staat er standaard een map 'Dropbox' in je bestandsmanager (Windows Verkenner, Finder, Unreal Commander). Deze map is gelinkt met jouw Dropbox account in de cloud. Als je vanuit je afbeeldingenmap foto's naar de Dropbox map sleept, worden deze meteen gesynchroniseerd en online opgeslagen. Met welk apparaat of persoon je de bewuste map ook deelt, de inhoud ervan is meteen toegankelijk!

De kenmerken van Dropbox:

  • Tot 2 GB opslagruimte
  • Synchronisatie met al je apparaten
  • Mappen en submappen maken
  • Aparte fotogalerij
  • In het Nederlands

Via Dropbox kun je foto's, documenten, muziek, e-mails en andere bestanden bekijken op meerdere apparaten. Zo heb je altijd toegang tot die ene leuke foto, waar en op welk apparaat je je ook bevindt. Ook is de cloudopslag dienst erg handig voor vriendengroepen, familie's, collega's, studiegroepen en ga zo maar door. Door één centrale plek aan te maken waar iedereen informatie vandaan haalt, ben je nooit meer bezig met het telkens opnieuw verzenden van hetzelfde bestand. Leuk feestje gehad? Dan zet je gewoon alle foto's die gemaakt zijn in de gedeelde Dropbox map en vervolgens kan iedereen de leuke plaatjes er zelf tussenuit pikken. 

Een map deel je heel eenvoudig door op 'delen' of 'share' te drukken, rechts in je scherm. Vervolgens krijg je de keus uit je bestaande contactpersonen van bijvoorbeeld Google, of je voert nieuwe gegevens in. Deze mensen krijgen een link met de map doorgestuurd, maar kunnen de rest van jouw account verder niet zien. Zo handig is het!

Meer opslagruimte?

Dropbox kun je gratis downloaden tot een opslagcapaciteit van 2 GB. Wil je meer bestanden opslaan? Dan kun je kiezen voor een abbonnement waarbij je €9,99 of €19,99 per maand betaalt. Bij beiden krijg je 1 TB opslagruimte, maar ze verschillen wel wat in extra functies.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Google Sites.