Foto apps

Je smartphone gebruik je amper nog om te bellen. Het is inmiddels vooral een compacte computer geworden die ook dienstdoet als fotocamera. Het is bovendien handig om je gemaakte foto’s ook direct te kunnen bewerken op hetzelfde apparaat. Daarvoor heb je natuurlijk wel een geschikt photo app nodig. Om je daarbij te helpen hebben we bij downloaden de beste foto apps voor je verzameld. Daarbij streven we er bovendien naar om zoveel mogelijk gratis apps op een rijtje te zetten. Nieuwsgierig welke geschikt zijn voor jou? Selecteer hieronder eerst je besturingssysteem (iOS of Android) en ontdek jouw selectie.

Gratis foto bewerken app

We kunnen er niet omheen; je foto’s professioneel bewerken doe je via de computer met een fotobewerkingsprogramma. Maar jij als fervent Instagrammer hebt meer dan genoeg aan de uitgebreide gratis apps voor fotobewerking op een smartphone of tablet die hier te vinden zijn. Gratis apps om je foto’s te bewerken hebben we verzameld in onze categorie ‘afbeeldingen & foto’s bewerken’.

Gratis camera apps

Een smartphone zonder camera ga je niet meer vinden. Er zit daarom natuurlijk standaard een camera op je smartphone, maar wist je dat er ook andere apps zijn die de mogelijkheden hiervan vergroten? Zo zijn er apps die je camera een stuk beter weten te benutten of speciale effecten toe kunnen passen, waardoor jij betere foto’s maakt. Daarnaast bevat een app zoals Adobe Capture ook gewoon extra leuke functies, zoals het realtime toepassen van masker en filters. In feite een soort Snapchat, zonder dat je de foto direct deelt met je contacten. Voor zowel iPhones als Android telefoons hebben we de beste camera apps voor je verzameld.

Online fotoboek maken

Vroeger, toen er nog geen smartphones waren, lieten we vaak onze foto’s afdrukken om deze te bewaren in een fotoboek. Het is nog steeds leuk om die foto’s van vroeger af en toe door te bladeren. Met de introductie van de telefoon met camera en de opkomst van social media zijn foto’s helaas veel vluchtiger geworden. Wiens telefoon staat er niet vol met honderden, zo niet duizenden foto’s? Hierdoor raken foto’s en ook belangrijke herinneringen vaak verloren. Bij Downloaden.nl vinden we dat zonde! Daarom hebben we ook apps verzameld waarmee je, net als vroeger, een fotoboek maakt van je favoriete foto’s of van foto’s van bijzondere momenten, om deze vervolgens af te laten drukken. Een van onze aanraders hiervoor is de CEWE Fotoboek app. Zo kun je nu en dan je fotoboek er eens bij pakken en het nog eens beleven!

Foto’s bewaren online

Een risico van al je foto’s op je mobiele apparaat bewaren is bovendien dat ze verloren kunnen gaan. Dit kan gebeuren als bijvoorbeeld je telefoon kapotgaat of gestolen wordt. In een onoplettend moment ben je zo in één keer al je foto’s kwijt. We raden daarom aan je foto’s ook in een (online) back-up te bewaren zoals Google foto’s, zodat je er altijd bij kunt. Een voordeel hiervan is bovendien dat het geheugen van je telefoon niet meer volloopt. Ook open je zo eenvoudig foto’s en afbeeldingen op je computer of tablet.