Video bewerken

Een bewegend beeld zegt vaak een stuk meer dan een stilstaande foto. Dan moet dat bewegende beeld, ofwel de video, echter natuurlijk wel mooi bewerkt en gemonteerd zijn. Wil je jouw video’s graag beter bewerken? Dan helpen we je bij Downloaden.nl graag een handje. Op deze pagina vind je namelijk veel gratis videobewerkingssoftware, waarmee je jouw video’s er professioneler uit laat zien. Of dit nu vakantiefilmpjes, vlogs, tutorials of complete cursussen zijn, we hebben de beste software en ook videobewerkingsapps voor je verzameld. Selecteer daarom heironder jouw besturingssysteem (Windows, MacOS, iOS of Android) en ontdek de beste video editor voor jouw apparaat!

Video editing software gratis

Je ziet op kanalen zoals YouTube en andere social media platformen steeds meer filmpjes verschijnen die er professioneel uitzien. En dat zijn niet alleen video’s van bekende influencers of vloggers. Ook filmpjes van de ‘gewone’ vakanties, een ritje in de achtbaan of glijbaan, een dagje weg of een snowboard trip zien er steeds beter uit. Dit komt omdat editing apps en software voor een video bewerken steeds eenvoudiger in gebruik worden. Zoek even op ‘free video editor’ en het internet staat er vol mee. Je wilt natuurlijk echter wel kwaliteit en bovendien geen virussen binnenhalen! Alle downloads op deze pagina zijn door ons getest, werken goed en komen zonder ongewenste extra’s.

We willen laten zien aan de wereld wie we zijn en wat we doen. Sterker nog, als je video’s veel worden bekeken is er ook nog eens geld mee te verdienen. Dan heb je echter wel een goed edit programma voor je video’s nodig. De meeste professionals kiezen hierbij voor het bekende Adobe Premiere. Als alternatief kunnen we je ook Vegas Pro of Movavi Video Editor aanraden. Ook filmpjes aan elkaar plakken is daarmee zo gebeurd.

Gratis video bewerken

Met de onderstaande gratis software kun je het ruwe beeldmateriaal van je smartphone of GoPro camera in een mum van tijd omzetten en bewerken tot een professioneel filmpje. Een van de meest uitgebreide en tegelijkertijd meest toegankelijke programma’s in deze categorie is Cyberlink PowerDirector (alleen voor Windows). Ook Filmora is absoluut een aanrader voor wie een eenvoudige tool zoekt die wel uitstekend resultaat biedt. Let wel op dat sommige software slechts tijdelijk gratis te gebruiken is. Voor beginners is laatstgenoemde een goede movie editor om mee te starten. Het is helemaal gratis te gebruiken, maar je video’s worden wel voorzien van een watermerk. Wil je dit niet, dan kun je upgraden naar de betaalde versie als de software je bevalt!

Wil je je video helemaal afmaken met een toffe intro, special effects, logo’s, bewegende objecten of mooie overgangen? Dan kun je eigenlijk niet zonder Adobe After Effects. Dit programma maakt je video helemaal compleet, maar vergt wel wat serieuze editing skills.

Video bewerken app

We gaan er niet omheen draaien; video’s bewerken is het gemakkelijkst op een PC of laptop. Wil je echter slechts kleine aanpassingen doen aan je video via je smartphone of tablet, zodat je hem snel door kunt sturen? Dan hebben we ook enkele apps voor zowel iOS als Android voor je verzameld die je hierbij kunnen helpen.