Shotcut downloaden

Gratis videobewerking: Shotcut is gratis en open source software om video's mee te bewerken op Windows en Mac.

Maak jij vlogs, video tutorials, of gewoon filmpjes van je kinderen en speciale momenten? Dan kun je eigenlijk niet zonder goede videobewerkingssoftware. Maar om daar nu voor te gaan betalen, terwijl je geen professional bent, dat gaat veel mensen een beetje te ver. En ons ook! 

Daarom kun je bij ons de compleet gratis software Shotcut downloaden, waarmee je op een professionele manier video’s kunt bewerken. 

Shotcut: brede ondersteuning van formaten en bestandsindelingen

Shotcut ondersteunt honderden audio-, afbeeldings- en videoformaten. Je hoeft geen extra codecs of formaten te importeren, waardoor je bestanden gewoon kunt bewerken in het originele formaat. Daarnaast is het mogelijk om meerdere soorten bestanden samen te voegen tot één video.

Niet alleen bewerken - ook vastleggen

De software is meer dan ideaal voor mensen die tutorials en dergelijke opnemen. In Shotcut zijn namelijk functies opgenomen waarmee je zowel audio als webcambeelden kunt opnemen. Kortom: je hebt geen ander programma meer nodig! Opnemen, bewerken en converteren - je doet het allemaal met één programma.

Daarnaast zijn er uitstekende opties aanwezig om audio precies goed af te stellen. Zo hoef je niet ook nog eens aan de slag met een programma als Audacity.

Modern, maar gebruiksvriendelijk design

Alle functies van het programma zijn makkelijk terug te vinden in het hoofdscherm, dat je makkelijk kunt opsplitsen of verdelen. Daarnaast wordt ‘drag and drop’ ondersteunt, waardoor je een hoop tijd bespaart met zoeken naar juiste bestanden.

Belangrijk om te weten: Shotcut is érg uitgebreid, het is dan ook handig dat je al het een en ander weet van video’s bewerken voordat je met dit programma aan de slag gaat.

Belangrijke functies en kenmerken van Shotcut:

  • Video maken met afbeeldingen
  • Brede ondersteuning van bestandsformaten
  • Audiocommentaar toevoegen
  • Volledig scherm modus
  • Audio filters voor het perfecte geluid
  • Effecten en filters over het beeld heen leggen
  • Automatisch roteren naar juiste stand
  • En nog veel meer!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Video bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Movavi Video Editor.