Media streamen

Waar we voorheen nog vooral films en series keken via DVD’s of zelfs videobanden en muziek luisterden via een CD, is dat nu niet meer van deze tijd. Eerder was het downloaden van media nog enorm populair, maar tegenwoordig streamen we bijna alle content. Om jouw favoriete media te streamen heb je natuurlijk wel de juiste streamingdienst nodig. Hiervoor maak je, buiten een smart tv, gebruik van software op je computer of een app. Selecteer hieronder jouw besturingssysteem (Windows, MacOS, iOS of Android) en we hebben de beste apps voor jou al voor je verzameld!

Wat is streamen?

Het streamen van media betekent dat je bestanden rechtstreeks afspeelt vanaf het internet op een apparaat. Deze bestanden worden hierbij niet opgeslagen, waardoor ze dus geen ruimte innemen op je apparaat en bovendien meteen beginnen met afspelen, zonder eerst te hoeven downloaden. Hierdoor kun je direct films of series kijken, of naar je favoriete muziek luisteren. Goede voorbeelden van streaming zijn een filmpje kijken op YouTube, een serie kijken via Netflix of muziek luisteren via Spotify.

Films en series streamen

Wanneer je op zoek bent naar een streamingsdienst voor films en series, dan zijn er enorm veel verschillende apps beschikbaar. Ze bieden allemaal een verschillende selectie aan materiaal aan. Welke streamingsdienst dan het beste bij jou past is afhankelijk van wat je graag kijkt. Kijk je bijvoorbeeld graag Nederlandse tv-programma’s terug? Dan is Videoland ideaal. Kun je oneindig blijven kijken naar alle films van Disney, dan is Disney+ dé app voor jou. Anderen willen weer graag hun favoriete atleten aan het werk zien, bijvoorbeeld Max Verstappen in de Formule 1. Hiervoor ben je ongetwijfeld geïnteresseerd in Viaplay of F1 TV Pro. Je merkt het al, vaak zijn er verschillende streamingsdiensten nodig om alles wat je leuk vindt te blijven kijken.

Wij hebben daarom op deze pagina van Downloaden.nl een selectie gemaakt van de beste en populairste streamingdiensten voor films en series. Let wel op, vaak is het downloaden van de app gratis, maar is het vervolgens wel noodzakelijk om een abonnement aan te schaffen om te kijken. Vaak is er echter wel een gratis proefperiode mogelijk, waardoor je eerst even kunt proberen of je het de moeite waard vindt!

Muziek streamen

Ook voor het luisteren van muziek is een streamingdienst ideaal. Je hebt in één keer toegang tot een enorme muziekbibliotheek en hoeft niet ieder nummer los te downloaden of elk album los te koppen. Je klikt simpelweg het nummer aan dat je wilt luisteren en de muziek begint te spelen. Ook hierbij geldt dat er verschillende diensten beschikbaar zijn, met ieder zijn eigen voordelen. De beste hebben we voor je gevonden.

Stream games

Een andere manier van media beleven die enorm in populariteit aan het winnen is zijn livestreams. Dit geldt met name voor het streamen van games. Hierbij kijk je live met iemand mee die aan het gamen is, vaak iemand die erg goed is in het spel. Ook vormen zich op deze manier gaming communities en zijn streamers heuse beroemdheden in deze online wereld. De bekendste app hiervoor is Twitch, waarmee je ook je eigen livestream kunt creëren.