Deezer downloaden

Hoe we naar muziek luisteren is door de jaren heen flink veranderd. Het begon ooit bij radio en LP’s en tot voor kort was downloaden nog heel normaal. Maar ook het gratis downloaden van muziek begint nu langzaam in de vergetelheid te raken en streamen wordt steeds algemener.

Spotify is het bekendste platform voor het streamen van muziek, maar er zijn tegenwoordig meer grote spelers. Deezer bijvoorbeeld, doet niet onder voor de eerstgenoemde. Sterker nog, Deezer wint misschien nog wel als we gaan vergelijken!

Wat is Deezer?

Net als bij concurrent Spotify, kun je bij Deezer kiezen uit miljoenen songs om te streamen. Naar eigen zeggen maar liefst 43 miljoen! Om hiervan te kunnen genieten zijn er twee mogelijkheden: een abonnement nemen, of gratis luisteren met reclame en enkele beperkingen.

Verschil tussen de abonnementen:

Gratis 'Discovery' abonnement

Gratis muziek luisteren, maar dan wel met om het half uur een kort reclame blok. Daarnaast kun je niet vooruit spoelen in nummers en kun je niet oneindig op 'volgende' klikken. Deezer bepaalt dus in zekere zin wat je luistert.

Het betaalde 'Premium+' abonnement

Als premium abonnee luister je muziek in een hogere geluidskwaliteit en je kunt muziek op al je apparaten offline opslaan. Helaas is het niet mogelijk om bijvoorbeeld als gezin op meerdere devices tegelijk Deezer te gebruiken. Je moet hiervoor meerdere abonnementen afsluiten, terwijl er bij sommigen concurrenten wel 'gezinsabonnementen' te verkrijgen zijn.

Deezer heeft verder nog wel wat pluspunten in petto. Zo kun je op alle devices de songteksten ophalen, zodat je ongeneerd mee kan zingen met je favoriete nummers. En ook fijn; het is mogelijk om via Deezer op je Sonos muziek losless te beluisteren. Dat is al op één apparaat meer dan Spotify.

Waarom voor Deezer kiezen?
  • Afspeellijsten maken
  • Artiesten en albums toevoegen aan je bibliotheek
  • Suggesties terwijl je typt
  • Profielpagina aanmaken
  • Eigen muziek uploaden
  • Songteksten opzoeken
  • Er worden mixen gemaakt van je favoriete songs en artiesten
  • FLOW: een persoonlijke soundtrack met nieuwe muziek en oude favorieten

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Media streamen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Apple Books.