Opnemen Audio en Video

Ben jij op zoek naar handige software en apps om media mee op te nemen? Dan ben je hier op de juiste pagina belandt. Op Downloaden.nl hebben we namelijk ons best gedaan om de beste programma’s te vinden voor het opnemen van audio en video vanaf je computer, smartphone of tablet. Of je nu op zoek bent naar een handige en snelle app of professionele opnamesoftware nodig hebt, we hebben het voor je gevonden. Selecteer jouw besturingssysteem (Windows, MacOS, iOS of Android) en ontdek de beste selectie voor jou. We hebben ons best gedaan zoveel mogelijk gratis opnamesoftware te verzamelen.

Audio opnemen

Ben jij muzikant of DJ en wil je graag zelf muziek opnemen? Of ben je simpelweg op zoek naar een eenvoudige voice recorder voor je nieuwe podcast? We hebben de beste audio recorders voor je verzameld op deze pagina. Zo kan dit op een Mac computer helemaal gratis via Garageband, maar vonden we ook gratis versies van Adobe Audition en Magix Music Maker voor je. Dankzij de juiste software ben je verzekerd van goede kwaliteit geluidsopnames en is het bovendien mogelijk dit te bewerken. Je wilt immers geen gekraak op je geluidsopname. Zo kun je geluidsfragmenten knippen of juist aan elkaar plakken, maar ook zorgen voor de juiste mix van jouw nieuwe song. Ook dj-software vind je ten overvloede op deze pagina.

Video opnemen

Maak jij vlogs, video tutorials of gewoon filmpjes van je kinderen en speciale momenten? Dan kun je eigenlijk niet zonder goede software of apps om goede beeldopnamen te maken. Dat kan natuurlijk met je smartphone, filmen met iPhone is eenvoudig, maar soms mis je de tools voor videobewerking. Het is nu eenmaal handig als je stukjes eraf kunt knippen, andere beelden in kunt voegen of special effects toe kunt voegen. Ook geeft het soms een erg tof effect als je gebruik zou kunnen maken van een slow motion camera. Om daar nu echter voor te gaan betalen, terwijl je geen professional bent, dat gaan veel mensen een beetje te ver. En ons ook, daarom verzamelden we voornamelijk gratis software! Ook als je wél een professional bent is geld besparen natuurlijk niet verkeerd.

Beeldscherm opnemen

Audio en video hoef je natuurlijk niet per se zelf op te nemen met een camera of je smartphone. Soms wil je je computerscherm opnemen of juist dat van je telefoon. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van een foutmelding bij bepaalde handelingen of opnemen van je scherm terwijl je aan het gamen bent.

Daarvoor heb je wel software nodig die schermopnamen kan maken voor je. Op de meeste apparaten is software of een app die dit mogelijk maakt namelijk niet standaard geïnstalleerd. Wij gebruiken hiervoor het liefst de Camtasia download. Je kunt hiermee het opgenomen beeld namelijk meteen bewerken. Wil je liever een wat uitgebreider programma? Ook Debut is echter een absolute aanrader. Dit gratis programma is eenvoudig in gebruik en is onderdeel van NCH Software. Hierdoor is het ook te koppelen aan andere software van dit bedrijf, waardoor je ook bewerkte audiobestanden invoegt of je bestand kunt converteren naar andere bestandformaten.