Anvil Studio downloaden

Ben je een muziekliefhebber die graag zijn of haar eigen composities wil creëren en opnemen? Dan is Anvil Studio het perfecte programma voor jou muzikale reis. Je downloadt het gratis voor Windows via Downloaden.nl.

Wat is Anvil Studio?

Anvil Studio is een krachtig, maar toch eenvoudig te gebruiken programma waarmee je MIDI en andere digitale audiobestanden kunt opnemen, componeren, bewerken en mixen. Dit kan allemaal gewoon thuis vanaf je eigen Windows computer. Dankzij een gebruiksvriendelijk ontwerpen en een groot aantal functionaliteiten biedt Anvil Studio je alles om je creativiteit en visie te kunnen uiten zonder een enorme leercurve.

Anvil Studio downloaden

Wil je Anvil Studio graag downloaden? Dan ben je bij Downloaden.nl op het juiste adres. Downloaden van Anvil Studio doe je via de volgende stappen:

 1. Klik op de download button op deze pagina.
 2. Selecteer het juiste besturingssysteem, in dit geval enkel Windows
 3. Start de gratis download!

Na het downloaden is het installeren van Anvil Studio zeer eenvoudig door simpelweg de stappen op je scherm te volgen.

Volledige muziekstudio op je eigen computer

Anvil Studio is een zogeheten DAW, een Digital Audio Workstation. Waar je echter voor concurrenten zoals Logic of Ableton bijna een hele cursus nodig hebt om te begrijpen hoe het werkt, is Anvil Studio een stuk eenvoudig in gebruik. Tegelijkertijd biedt Anvil Studio je een omgeving die lijkt op een échte muziekstudio. Hierbij kun je experimenteren met verschillende geluiden, melodieën en arrangementen. Of je nu een echter beginner bent in muziekproductie of al vaker met audiosoftware gewerkt hebt, Anvil Studio is een intuïtief programma dat zich aanpast aan jouw behoeften.

Muziek componeren en bewerken met één programma

Een van de redenen waarom Anvil Studio zo populair is, is dat het de mogelijkheid biedt om bladmuziek rechtstreeks binnen het programma te kunnen schrijven. Hierdoor worden je composities direct visueel en is het bovendien mogelijk ze direct te beluisteren en te delen met anderen.

Anvil Studio biedt daarnaast onder andere een standaard pianoklavier en een digitale gitaar om mee te experimenteren, waardoor je direct kunt testen hoe je gecomponeerde muziek klinkt op verschillende instrumenten.

Anvil Studio uitbreidingen

Anvil Studio is in principe een gratis tool die al een groot aantal functionaliteiten biedt. Toch zijn er echter (betaalde) uitbreidingen beschikbaar voor wanneer je toch nog nét dat beetje extra uit het programma wilt halen. Deze uitbreidingen betreffen bijvoorbeeld een functionaliteit op te kunnen printen en een multiviewer. Ze geven voornamelijk meer gemak en specifieke functionaliteiten die niet standaard in het programma zitten. Daarbij hoef je je overigens geen zorgen te maken over enorme kosten, want de uitbreidingen zijn zeer betaalbaar.

Anvil Studio uitbreidingen zijn:

 • Functionaliteit tot printen bladmuziek – 39 dollar
 • Uitbreiden van 1 naar 8 tracks tegelijkertijd – 19 dollar
 • Uitbreidingen van 8 naar 16 tracks tegelijkertijd – 39 dollar
 • Multi viewer (tegelijkertijd bewerken meerdere tracks) – 19 dollar
 • Pro-Mix (externe VST-effecten en VST-instrumenten in kunnen laden om zo je tracks professioneel te kunnen mixen). – 29 dollar
 • Toolpack 1 (Bevat extra tools, namelijk: Arpeggio, Delay, Harmonieën, modulatie, pitch bend, kanaalvolume, panpot en sustain tools) – 19 dollar
 • Oefeningen voor muziek leren spelen en componeren – 19 dollar
 • Copy Me (laat piano zien, zodat je het na kan spelen) – 19 dollar

Daarnaast bestaan er een aantal samengevoegde pakketten van bovenstaande uitbreidingen:

 • Combo Pack 1 (59 dollar): Combinatie van uitbreiden naar 8 tracks, multi view, pro-mix, oefeningen, copy me en Toolpack 1. Hiermee bespaar je 65 dollar ten opzichte van de aankoop van losse uitbreidingen.
 • Combo Pack 2 (59 dollar): Combinatie van uitbreiden naar 16 tracks, multi view, pro-mix en toolpack 1. Hiermee bespaar je 66 dollar ten opzichte van de losse uitbreidingen.
 • Anvil Studio Works! (99 dollar): Het volledige pakket van alle uitbreidingen. Hiermee bespaar je 103 dollar ten opzichte van de losse uitbreidingen.

Gratis Anvil Studio downloaden?

Wil je Anvil Studio gratis downloaden en direct aan de slag met het componeren van je eigen muziek op je Windows computer? Klik dan op de download button en ga vandaag nog aan de slag!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Opnemen Audio en Video.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Magix Music Maker.