Adresboek en contacten

Iedereen heeft tegenwoordig meerdere mogelijkheden om te communiceren. Denk hierbij aan verschillende e-mailadressen, chat apps, een mobiel telefoonnummer, de telefoon thuis, een postadres en social media accounts. Daarmee wordt het schier onmogelijk om alle contactgegevens van al je contacten te onthouden en daarmee ook te gebruiken wanneer je ze nodig hebt. Een regulier adresboek is bovendien iets uit het verleden en biedt vaak te weinig ruimte. Op deze pagina hebben we bij Downloaden.nl daarom een verzameling gemaakt van (met name gratis) apps die je hierbij helpen, zoals een digital adresboek die te gebruiken is op een computer, tablet of smartphone.

Adressenbestand bijhouden

Op deze pagina vind je onder andere een aantal apps en programma’s waarmee je al je contacteninformatie goed kunt ordenen en archiveren. Een van de populairste downloads op deze site is bijvoorbeeld als jaren Adres2000. Een heel simpel programma in feite, dat het zeker niet moet hebben van zijn uiterlijk. Het is echter wél heel erg gebruiksvriendelijk, je kunt allerlei velden toevoegen en aanpassen en als je contacten staan altijd netjes geordend.

Een ander populair programma in dezelfde categorie als Adres2000, is Adressen Programma Pro. Ook deze software moet he niet hebben van zijn uiterlijk, maar wel van zijn mobiliteit. Alle informatie die wordt ingevoerd, wordt namelijk in één map opgeslagen. Wissel je van laptop of computer? Dan hoef je deze map alleen maar op een USB-stick te zetten of naar jezelf te verzenden en je hebt alles weer bij de hand.

Uiteraard kun je je contacten ook beheren in een uitgebreid e-mailprogramma, die je ook vindt in deze categorie van software voor een adressenboek of contactenlijst, maar natuurlijk breder inzetbaar zijn dan alleen maar het bijhouden van adressen en contacten. Denk bijvoorbeeld aan Gmail voor bedrijven of Microsoft Outlook, waardoor je adresboek online ook beschikbaar is.  

Contactenlijst maken

Waar veel mensen een jaar of twintig geleden nog veel telefoonnummers konden herinneren van contacten die dichtbij staan en verder een geprint telefoonboek vaak uitkomst bracht, zijn er in de hedendaagse tijd gelukkig innovaties die je daarbij helpen. Zo kun je de contactgegevens niet alleen beter onthouden, maar kun je ook meer gegevens bewaren. De apps en software op deze pagina helpen je bij een contactenlijst maken, waarin niet alleen telefoonnummers bewaard kunnen blijven, maar ook bijvoorbeeld een e-mailadres, wat we ook wel een mailbook noemen. Bovendien is veel van deze software op meerdere apparaten te installeren en te synchroniseren, zodat je deze data altijd bij de hand hebt.

Selecteer de juiste software en apps voor jou

Ben jij op zoek naar software die je kan helpen bij het goed organiseren van je adressen en contacten? Dan ben je hier op de juiste pagina belandt. Om je te helpen in je zoektocht raden we je aan om eerst een besturingssysteem te kiezen (Windows, MacOS, iOS en Android), vervolgens tonen we je een selectie aan apps en software die geschikt zijn voor jouw apparaat. In het overzicht vertellen we je over een aantal voordelen, zodat je gemakkelijk kunt vergelijken.