Microsoft Outlook downloaden

Gratis Microsoft Outlook voor Mac, Windows, iOS of Android downloaden? Dan is Downloaden.nl the place to be! 

Microsoft Outlook voor Windows, Mac, Android en iOS  

Ben je op zoek naar een e-mailservice die veilig is in gebruik en naadloos samenwerkt met al je Office programma’s? Dan is Microsoft Outlook perfect voor je! Outlook geeft e-mailadressen uit onder ‘…@hotmail.com’ of een variant. Stuur onbeperkt e-mails en gebruik de Outlook agenda om nooit meer afspraken te missen en reminders te ontvangen. 

 • Gratis (zelfgekozen) e-mailadres aanmaken 
 • Tot 50 GB postvakopslag 
 • Tot 1.000 GB OneDrive-opslag 
 • Onbeperkt mailen en archiveren 
 • Labelen en categoriseren in mappen 
 • Agenda beheren en gezamenlijke agenda’s aanmaken 
 • Goede beveiliging van privacy 
 • Scant op virussen en malware en verwijdert gevaarlijke bestanden 
 • Toegang tot andere Microsoft toepassingen zoals Word, PowerPoint, Excel en OneDrive 

outlook screenshot

Microsoft Outlook gratis downloaden 

Wil je Outlook van Microsoft downloaden? Dat kan via Downloaden.nl! Volg onderstaande stappen en start direct met het veilig opslaan van je bestanden. Zo raak je ze nooit meer kwijt en zijn ze altijd toegankelijk! Hoe werkt gratis OneDrive downloaden? 

 1. Start de downloaden via de button. 
 2. Kies het juiste besturingssysteem: Outlook voor MacOS, Outlook voor Windows, Outlook voor iOS of Outlook voor Android. 
 3. Open Outlook en stel je e-mailgegevens in

Hoe werkt Microsoft Outlook? 

Met Outlook van Microsoft ben je altijd verbonden met iedereen. Stuur en ontvang e-mails. Sla berichten op in mappen, upload en bewaar bestanden in de cloud en deel berichten en bestanden met wie je maar wilt. 

E-mailen met Outlook 

Microsoft Outlook is in de basis een e-mailprogramma. Na inloggen zie je dan ook een overzicht van alle inkomende berichten. Een inkomend bericht kun je doorsturen of met een klik op de knop beantwoorden. Ook maak je onbeperkt nieuwe berichten aan. Contactpersonen waar je al eerder elektronisch contact mee hebt gehad, worden automatisch opgeslagen in het e-mailadresboek. 

Lay-out aanpassen en bestanden invoegen 

Heb je een e-mailbericht opgesteld? Je kunt deze personaliseren, bijvoorbeeld door het lettertype aan te passen of afbeeldingen in de mail in te voegen. Ook kun je via instellingen een standaard handtekening toevoegen. Als je Microsoft Office voor bedrijven gebruikt dan kun je out-of-office inschakelen en automatische afwezigheidsberichten sturen. 

Bestanden kun je ook invoegen als bijlage. Indien dit bestand te groot is dan kun je het omzetten naar een Microsoft OneDrive bestand, zo staat je bestand in de cloud. 

E-mails labelen en ordenen 

Belangrijke e-mails kun je markeren of labelen. Wil je mails archiveren of ordenen? Je verplaatst ze simpelweg naar een map naar keuze. Je kunt zelf nieuwe mappen aanmaken en met een klik op de knop naar die map toe navigeren.  

Ongewenste e-mail blokkeren 

Outlook filtert op mails met virussen en is goed in het herkennen van spam. E-mails die als spam worden gemarkeerd door Outlook worden automatisch in de map met ongewenste e-mail geplaatst. Deze mails worden binnen tien dagen verwijderd, maar je kunt hier ook een andere tijdsduur aan geven via de instellingen. Uiteraard kun je mails afkomstig van een herkenbaar e-mailadres toevoegen aan je contacten en veilige e-mails. 

Professionele beveiliging 

Naast de virus- en spamfilter, zorgt Outlook er in het algemeen voor dat je gegevens goed beschermd worden. Zo is je postvak voorzien van gegevensversleuteling en worden onveilige koppelingen automatisch gedeactiveerd. Open je bijvoorbeeld toch een e-mail met onveilige inhoud, dan krijg je een waarschuwing. 

Agenda beheren 

Via Outlook beheer je gemakkelijk je agenda. Ontvang notificaties in je inbox bij belangrijke afspraken of taken. Je agenda kun je ook delen en zo gezamenlijke agendapunten opnemen of de agenda van een ander inzien. 

Microsoft Outlook app en desktop 

De e-mail en agenda via Outlook zijn zowel beschikbaar op desktop als via de app. De Microsoft Outlook app is vooral handig als je onderweg bent! Vanuit Outlook heb je tevens direct toegang tot andere Office programma’s, zoals Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote en OneDrive. Zo heb je alle beste Microsoft toepassingen altijd binnen handbereik! 

Microsoft Outlook onderdeel van Office 365 

Outlook is verkrijgbaar als gratis versie. Daarnaast is Outlook Premium onderdeel van het Office 365 pakket, waarmee je altijd toegang hebt tot de meest uitgebreide functies van Office, zoals Word, Excel en Teams.  

Het aanschaffen van een betaald abonnement is niet noodzakelijk voor het gebruik van Outlook, maar biedt je dus de Office totaalervaring. Bovendien is je mail dan reclamevrij en heb je beschikking tot extra opslagruimte. Wil je het complete Office pakket 365 pakket gratis proberen? Downloaden.nl heeft ook een download voor je klaarstaan voor een maand gratis gebruik van het volledige Office pakket

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Adresboek en contacten.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is PostNL App.