BitTorrent Clients

Downloaden via Torrents is nog steeds erg populair en is dat al een behoorlijke tijd! Maandelijks verwelkomen we dan ook duizenden bezoekers op Downloaden.nl die hierin geïnteresseerd zijn. Er zitten echter wel wat haken en ogen verbonden aan het downloaden via een BitTorrent client. Daarom hebben wij voor jou de meest betrouwbare, veilige en gratis BitTorrent client verzameld waarmee je P2P kunt downloaden. Selecteer hieronder jouw besturingssysteem (Windows, MacOS of Android) en selecteer jouw favoriete BItTorrent download. Er is geen legaal te downloaden BitTorrent app beschikbaar voor iOS.

Gratis downloaden met BitTorrent (P2P)

BitTorrent is een systeem dat het mogelijk maakt om grote bestanden te downloaden via het BitTorrent netwerk. Dit netwerk bestaat uit personen die gebruik maken van een BitTorrent client waarmee ze bestanden downloaden. Zodra jij een download start wordt er van al die verschillende computers een klein stukje van een bestand gedownload. Als de download klaar is vormen al die kleine stukjes samen één groot bestand. Zo ben je dus niet afhankelijk van één bron als je iets wilt downloaden en blijven bestanden daarom vaak tot in de eeuwigheid beschikbaar voor iedereen.

Om via het BitTorrent netwerk te kunnen downloaden heb je een speciale BitTorrent client nodig. Hiervoor kun je de gelijknamige BitTorrent client gratis downloaden, maar er zijn nog veel meer clients om uit te kiezen! Heb je bijvoorbeeld al eens van Vuze of Bearshare gehoord?

Wat betekent P2P?

Een Torrent download wordt ook wel eens P2P downloaden genoemd. P2P staat voor “Peer to Peer”, of “gelijke naar gelijke” in het Nederlands. Het houdt in feite in dat alle aangesloten computers in een netwerk samenwerken, waardoor een centrale server niet meer nodig is.

Het niet meer nodig hebben van een centrale server biedt een aantal voordelen. Zo werkt het downloadproces sneller, efficiënter en is er minder kans op fouten. Wel is het minder veilig en wat omslachtiger dan bijvoorbeeld streamen van muziek en video.

Nederlandse BitTorrent client

Ook het Nederlandstalige programma Frostwire is zeer populair voor downloaden! Met deze BitTorrent Client kun je echter meer dan alleen downloaden. Zo kun je in de nieuwste versie van Frostwire ook content zoals films en muziek direct delen met iedereen die op hetzelfde netwerk aangesloten is. Dit kan dus thuis zijn, maar ook een openbaar WiFi-netwerk. Bovendien is er de mogelijkheid op video en audio af te spelen in de interne mediaspeler en je complete bibliotheek via Frostwire te beheren.

Disclaimer: Bij het gebruiken van Torrents zal het je opvallen dat er naast normale bestanden (zoals open-source software en vrije werken) ook auteursrechtelijk beschermde bestanden te vinden zijn. Volgens de Nederlandse wet is het niet toegestaan om beschermd materiaal te verspreiden, en ook niet om dit te downloaden. Onze website heeft niet het doel om verspreiding van dit materiaal te bevorderen, maar probeert enkel om de werking van torrents en populaire programma's duidelijk te maken. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet en download.