BitTorrent Clients

Het downloaden van muziek, films, games en series is nog steeds erg populair. Maandelijks verwelkomen we dan ook duizenden bezoekers die hierin geïnteresseerd zijn. Er zitten echter wel wat haken en ogen verbonden aan het downloaden via een BitTorrent client. Daarom hebben wij voor jou de betrouwbaarste, veiligste en snelste gratis BitTorrent clients verzameld waarmee je P2P kunt downloaden.

Gratis muziek, films en series downloaden met BitTorrent (P2P)

BitTorrent is een systeem dat het mogelijk maakt om grote bestanden te downloaden via het Bittorrent netwerk. Dit netwerk bestaat uit de personen die gebruik maken van een BitTorrent client waarmee ze gratis muziek en films downloaden. Als jij een download start, wordt er van al die verschillende computers een klein stukje van een bestand gedownload. Als de download klaar is, vormen al die stukjes uiteindelijk samen één film of MP3. 

Bovenstaand proces wordt ook wel P2P downloaden genoemd. P2P staat voor 'peer to peer', wat in het Nederlands weer 'gelijke naar gelijke' betekent. Het houdt eigenlijk in dat al die aangesloten computers in het BitTorrent netwerk samenwerken, waardoor een centrale server niet nodig is.

Om via het BitTorrent netwerk te downloaden, heb je een speciale BitTorrent client nodig. Hiervoor kun je de gelijknamige BitTorrent client gratis downloaden, maar er zijn nog veel meer clients om uit te kiezen! Heb je bijvoorbeeld wel eens van Vuze of Bearshare gehoord?

Frostwire gratis downloaden

Ook het Nederlandstalige programma Frostwire is zeer populair om gratis muziek, films en andere media te downloaden! Met deze BitTorrent client kun je echter meer dan alleen downloaden. Zo kun je in de nieuwste versie van Frostwire content zoals films en muziek meteen delen met iedereen die op hetzelfde netwerk zit aangesloten. Dit kan dus thuis zijn, maar ook een openbaar wifi-netwerk. Bovendien is er de mogelijkheid om video en audio af te spelen in de interne mediaspeler en je complete bibliotheek via Frostwire te beheren.