Vuze downloaden

Media downloaden via het BitTorrent netwerk? Dan heb je een bittorrent client nodig. Vuze is een snelle en betrouwbare client waarmee jij zonder zorgen gratis muziek, films en series kunt downloaden.

Downloaden via het BitTorrent netwerk

Ben je van plan om te gaan downloaden via BitTorrent? Dan zul je dit een stuk sneller onder de knie hebben als je weet wat het allemaal precies inhoudt.

Laten we daarom bij het begin beginnen. BitTorrent is een systeem dat het mogelijk maakt om grote bestanden te downloaden via het Bittorrent netwerk. Dit netwerk bestaat uit de personen die gebruik maken van een torrent client. Via de zoekmachine van een torrent client, zoek je niet direct naar bijvoorbeeld films, maar naar torrents. Torrents zijn kleine bestandjes, waarin informatie staat over een download en op welke computers deze allemaal te krijgen is. Als je een download start, gebruikt de client de informatie uit het torrent bestand om daadwerkelijk een film te downloaden. Dit wordt gedaan door van alle aangesloten computers in het netwerk waarop de film in kwestie staat, een heel klein stukje te downloaden. Als dit eenmaal gedaan is, vormen al die stukjes uiteindelijk samen één mediabestand.

Bovenstaand proces wordt ook wel P2P downloaden genoemd. P2P staat voor 'peer to peer', wat in het Nederlands weer 'gelijke naar gelijke' betekent. Het houdt eigenlijk in dat al die aangesloten computers in het BitTorrent netwerk samenwerken, waardoor een centrale server niet nodig is. De client, in dit geval Vuze, is er enkel om de download te coördineren en de torrents te 'hosten'.

Zo gebruik je Vuze voor het gratis downloaden van muziek, films en series

Downloaden via BitTorrent met Vuze gaat erg gemakkelijk. Vooral het zoeken naar torrents via de zogenaamde ‘metasearch’ is een echt pluspunt. Zo hoef je namelijk niet van de ene naar de andere torrentssite te gaan om de serie of film die je wilt zien te vinden. Vuze bundelt gewoon alle mogelijke zoekresultaten in één scherm. Weet je zeker dat toch alleen Kick Ass Torrents (KAT) of The Pirate Bay gebruikt? Dan kun je het ook houden bij je eigen browser, of de browser die in Vuze zit ingebouwd.

Daarnaast biedt Vuze ondersteuning voor magnetlinks, waardoor je niet moeilijk hoeft te doen met het down- en uploaden van torrentbestanden. Je klikt gewoon de magnetlink aan en Vuze haalt het door jou gewenste bestand binnen.

Andere redenen om Vuze te downloaden:

  • Voor Windows, Mac en Android
  • Ondersteunt magnetlinks
  • Media playback
  • Geïntegreerde zoekmachine voor torrents
  • Plug-in bibliotheek om functionaliteit uit te breiden
  • Via een app de software op afstand bedienden (remote)
  • Synchroniseren met iTunes
  • Ingebouwde media bibliotheek
  • Ingebouwde browser

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: BitTorrent Clients.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Frostwire.